Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

ŠL: Trčila tovornjak in avtobus

Policijsko vozilo.
1/20
Anže Petkovšek
V Škofji Loki se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak z vlačilcem in avtobus. Poškodovanih je 11 ljudi, med njimi štirje huje. Policija prosi očividce za pomoč.

V Škofji Loki na Starem dvoru se je danes nekaj pred šesto uro zgodila prometna nesreča tretje kategorije, v kateri sta trčila avtobus in tovornjak. 49-letni voznik avtobusa je okrog 5.40 zjutraj v križišče pripeljal iz smeri Škofje Loke proti Trati, 25-letni voznik tovornjaka pa iz smeri Ljubljane proti Kranju.

Tovornjak je po nesreči pristal ob križišču, pri tem pa zbil enega izmed semaforjev in premaknil električno omarico v bližini, medtem ko je avtobus pristal nekaj deset metrov dlje med drevjem.

Zaradi razjasnitev okoliščin policisti vse morebitne očividce, ki bi vedeli kaj več tako o nesreči kot delovanju semaforjev v času nesreče, pozivajo, naj pokličejo na številko 113.

Poškodovalo se je enjast ljudi

Predstavnik kranjske policijske uprave Leon Keder nam je povedal, da so poškodovane pripeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

"Po do sedaj zbranih podatkih je bilo poleg obeh voznikov poškodovanih še 9 potnic v avtobusu. Nihče od poškodovanih ni življenjsko ogrožen. Gre za ženske, starosti med 35 in 53 let, ena pa je mlajša in sicer 17 let. Vse so iz Škofje Loke in njene okolice."

Zaradi trka so se lomile kosti

"V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana smo sprejeli skupno deset bolnikov. Pet je bilo lažje poškodovanih in so takoj po pregledu in oskrbi odšli domov, štirje pa so bili težje poškodovani. Izmed štirih težje poškodovanih sta dva zaradi pretresa možganov sprejeta na opazovanje, eden bo obravnavan na maksiofacialni kirurgiji zaradi poškodb obraznih kosti, eden pa bo obravnavan zaradi zloma ključnice in reber," so sporočili iz Kliničnega centra Ljubljana.

Avtobus odbilo pod cesto

Tovornjak je okrog 5.40 pripeljal iz smeri Ljubljane, avtobus pa je vozil v smeri Škofja Loka–Trata. V trčenju je tovornjak ostal v križišču Škofja Loka–Kranj–Ljubljana, medtem ko je avtobus odbilo pod cesto. Policija sicer prosi za pomoč vse priče, še posebej v zvezi z delovanjem semaforja, piše STA.

Zaprta cesta

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je v Škofji Loki popolnoma zaprta cesta Kranj–Škofja Loka, v križišču s Kidričevo cesto.

Ste videli prometno nesrečo ali pa ste se peljali mimo? Pošljite nam fotografije in informacije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:39 09.marec 2012.

    Ne vem kaj jim ni jasno. Valda nekdo uključuje semaforje ob določeni uri in se ve ali so delali, ali so bili na rumeni! Verjetno sigurno ni šofer avtobusa naredil napake , saj tu preko vozi večkrat na dan, bil ...prikaži večl pa je tudi na prednostni cesti. Saj so tudi potniki dobro videli , čez kakšno luč so se peljali.