Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Trčila tovornjaka, ena oseba mrtva

Prometna nesreča Andrej Leban
V prometni nesreči pred cestninsko postajo Bazara nova smrtna žrtev naših cest.

"Ob 6.43 sta na hitri cesti Ajdovščina - Nova Gorica tik pred cestninsko postajo Bazara, občina Šempeter - Vrtojba, trčili tovorni vozili. Ena oseba je na kraju nesreče umrla," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

V času nesreče je bila pred cestninsko postaja Bazara v smeri proti Italiji približno stometrska kolona tovornjakov. 

"Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je 62-letni voznik tovornega vozila v prometni nesreči podlegel poškodbam," je sporočil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

Po do sedaj zbranih podatkih se je 62-letni voznik tovornega vozila (državljan BiH) zaletel v drugo tovorno vozilo, ki ga je vozil 26-letni voznik in je bilo v tem času ustavljeno kot zadnje v prej omenjeni koloni.

Na kraj so bili napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Zdravnica ZD Nova Gorica je odredila sanitarno obdukcijo. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil glede okoliščin nesreče. 

Zaradi prometne nesreče je bila hitra ceste H4 na odseku med Selom in Vrtojbo v smeri proti Italiji zaprta do 11.20. 

Enako krvavo leto kot lani

Letošnja statistika žrtev ni nič boljša, kot je bila lanska. V preteklem tednu so se po podatkig policije na slovenskih cestah zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. Letos so slovenske ceste do vključno včeraj terjale 41 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 42 smrtnih žrtev. Predlani so do vključno osmega maja ceste terjale le 29 smrtnih žrtev. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.