Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Trki, zapeljali v jarke in alkohol

nesreča, kranj, naklo, prometna nesreča Žurnal24 main
Policisti in reševalci so imeli v soboto polne roke dela. Vozniki, nekateri tudi pod vplivom alkohola, so namreč pristali v jarkih ali pa čelno trčili. Najhuje je bilo pri Kranju.

Najhujša nesreča se je, kot smo že poročali, zgodila včeraj zjutraj, ko sta na cesti Kranj–Naklo čelno trčila 22-letna voznica in 49-letni voznik, ki sta tudi umrla na kraju dogodka. Več o nesreči v tej povezavi.

S tem pa nesreč na slovenskih cestah še ni bilo konec. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je v Cvenu voznik osebnega vozila zaradi neprimerne in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča na njivo.

Vozilo se je začelo prevračati, sopotnika, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, pa je medtem vrglo iz vozila. Na srečo je pri tem utrpel le lažje poškodbe. Na Ptujski cesti pa je voznik prav tako zaradi neprimerne hitrosti in alkoholiziranosti zapeljal z vozišča in se pri tem lažje poškodoval.

Kožmani: zapeljal na travnik
Včeraj dopoldne se je nesreča zgodila tudi na regionalni cesti pred križiščem za naselje Kožmani pri Ajdovščini, v njej pa sta bila huje poškodovana dva človeka.

Devetnajstletnik je namreč pred križiščem za naselje Kožmani zapeljal čez nasprotno smerno vozišče na travnato površino, po kateri je vozil 45 metrov do bližnjega jarka za odvod meteorne vode.

Nato pa je, kot so sporočili iz PU Nova Gorica, vozilo čez jarek zaneslo na nasprotno travnato površino. Tako voznika kot sopotnika, ki sta ostala ukleščena v vozilu, so rešili ajdovski gasilci.

PU Postojna: vozilo se je prevračalo
Veliko dela pa so imeli tudi policisti in gasilci z območja Postojne. Najprej so morali posredovati pri prometni nesreči na cesti med naseljema Podgrad in Hrušica.

Enaintridesetletni voznik terenca je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil, tako da je vozilo obstalo na strehi. V nesreči sta bila voznik in njegov 46-letni sopotnik ukleščena v vozilu in so ju morali reševati gasilci. Tudi tukaj je avtomobil vozil vinjen voznik, saj je preizkus alkoholiziranosti pri 31-letniku pokazal 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zvečer pa se je pri naselju Harije zgodila prometna nesreča, v kateri je 27-letni voznik iz okolice Ilirske Bistrice vozil iz Ilirske Bistrice proti Podgradu in z vozilom zapeljal na nasprotno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil 38-letnice iz okolice Ilirske Bistrice.

Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so ga policisti pridržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.