Slovenija > Črna kronika
154 ogledov

Trojica kradla in vlamljala v avtomobile

Kraja in vlamljanje v atvomobile Krško
1/8
PU Novo mesto
Krški policisti so prijeli tri osumljence, stare 20 in 22 let, ki so na območju Krškega, Novega mesta in Grosupljega kradli avtomobile in vlamljali. Povzročili so za okoli 70.000 evrov škode.

Krški policisti so bili konec leta 2012 obveščeni o več vlomih in tatvinah na območju Policijske postaje Krško. Med 23.decembrom lansko leto in 2. januarjem letos so neznanci vlomili v ograjen prostor gradbišča in v več gradbenih zabojnikov. Iz zabojnikov so odtujili veliko električnega in ročnega orodja, traktorski viličar in električne vodnike. Vlomili so tudi v rezervoarje več delovnih strojev in iztočili in odtujili okoli 750 litrov goriva. Po prvih ocenah sedmih oškodovanih podjetij in samostojnih podjetnikov je škoda znašala okoli 30 tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto .

V hišni preiskavi našli predmete

Med preiskavo kaznivih dejanj so prišli na sled trojici osumljencev in z odredbo sodišča opravili hišne preiskave na naslovih bivanja osumljencev, starih 20 in 22 let.

Našli in zasegli so številne ukradene predmete, ki izvirajo iz omenjenih kaznivih dejanj. Našli so tudi motor Kawasaki, ki sta ga dva izmed osumljencev oktobra 2012 ukradla v okolici Krškega in lastnika oškodovala za 4000 evrov. 20-letnemu osumljencu so zasegli plinsko pištolo.

Zasegli so jim tudi pet osebnih avtomobilov Volkswagen golf. Ugotovili so, da so v avtomobile vgrajeni deli golfov, ki so bili v oktobru in novembru 2012 ukradeni v Novem mestu in v Grosupljem. Pri izvršitvi kaznivih dejanj so imeli osumljenci razdeljene vloge – od tatvine vozila, prevozov in razstavljanja in razreza avtomobilov, tudi za prevoze so uporabljali različna vozila. Našli so tudi 29 cevnih radiatorjev in 29 grelcev z varnostnimi ventili, ki so jih osumljenci v decembru ukradli iz nedograjene stanovanjske hiše v okolici Krškega.

Trojici vzeli prostost

Policisti so trojici odvzeli prostost in jih pridržali. Privedli so jih k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj, s katerimi so oškodovancem povzročili za več kot 70 tisoč evrov škode. Ta pa je zoper 20-letnega in 22-letnega osumljenca odredil pripor.

Policisti so osumljence že v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. V mesecu decembru so na parkirnih prostorih stanovanjskih blokov v Krškem in Brežicah skušali ukrasti še dva golfa, vendar so jih občani opazili in pregnali.

Policisti nadaljujejo s preiskavo in opravili za dokazovanje ostalih kaznivih dejanj, so še sporočili s PU Novo mesto.

Komentarjev 2
  • primc 19:41 22.januar 2013.

    ....da vam povem nekaj iz svojih izkušenj...ravno prejšnji teden sem bil vabljen kot priča in oškodovanec v podobni zadevi, kjer so policisti ujeli tatove avtomobilov.....vsa pohvala policiji...Na sodišču pa katastrofa od tožilca.....je prišel na obravnavo, sploh ni vedel točno zakaj ...prikaži več se gre....si je prebral o zadevi kar med obravnavo, vsaj kolikor sem opazil....Šele takrat sem videl, zakaj ni nihče obsojen oz. gre lopovom tako super...jaz ki sem ostal brez avta, se lahko samo obrišem in za avtom in za vsem.... tip pa ki mi ga je ukradel pa dobi pogojno, ker roko na srce....če bi tožilec takšno 'predstavo' neaktivnosti in zdolgočasenosti prikazal pri kakšnem privatnuki bi istega trena odletel iz službe....tako da popolnoma razumem policiste...kaj jim pomaga če jih ulovijo milijon, če pa je državno tožilstvo leno/nesposobno/.....

  • feferon 13:08 22.januar 2013.

    Takoj ko človek čuje za tiste konce pomisli na cigane. Toliko o politiki enakosti, ki jo poskušajo naši kvazipolitiki vsilit temu narodu, da bi jim EU všečkala dejanja. Naselite se zraven njih potem bi vas pa vprašal kako se imate...