Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Trojica ukradla avtobus

Ljubljanski potniški promet Saša Despot
V noči na petek so iz garaže LPP trije nepridipravi odpeljali avtobus mestnega prometa. Policija dogodek še preiskuje, na LPP pa napovedujejo poostritev varnostnih ukrepov.

Iz garaže Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) so v noči na petek odpeljali avtobus mestnega prometa. Tri osebe so prišle za zavarovano območje LPP, na ograjenem območju v pogon spravile enega izmed avtobusov in z njim prevozile nekaj sto metrov. Takrat se je avtobus zaradi sprožitve varnostnih sistemov po navedbah policistov ustavil, trojica pa je zbežala.

Policijo je o dogodku obvestilo podjetje. Okoliščine dogodka še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil ukrepali v skladu z danimi pooblastili.

Izognili so se varnostnikom

Garaža, kjer so parkirani mestni avtobusi, sicer ima varnostne kamere in tudi fizično varovanje. Kot kaže, so se udeleženci kaznivega dejanja varnostnikom po navedbah LPP izognili. Na vprašanje, kako so prišli do ključev, ki so bili v vozilu, so z LPP za STA odgovorili, da je bil avtobus "pripravljen za zunanje in notranje čiščenje in dolivanje tekočin nočne službe za nego vozil, zato je bil temu primerno lociran v neposredni bližini pralnice".
 

O dogodku po pisanju Slovenskih novic sicer kroži posnetek po družabnih omrežjih. Posnetek mladeniča v avtobusu podjetja LPP naj bi nastal na neznani dan ob 2. uri zjutraj, ko so menda vsi avtobusi mestnega prometa parkirani v garaži. Posnetek je avtor pospremil s pripisom Nočna vožnja z avtobusom brez izpita. Sanje so se mi uresničile!

Komentarjev 7
  • Žurnalček 15:51 01.januar 2014.

    Zelenca Krpana , pa še kaj drugega , ne smem povedat , da se kdo spomnil ne bi , sem vozil že 1975.

  • Žurnalček 15:49 01.januar 2014.

    Klobo a si začel jeclat ?

  • maresem 17:23 30.december 2013.

    Klobo... A misliš, da smo nepismeni?!