Slovenija > Črna kronika
19835 ogledov

Noro, kaj tujci počnejo na naših avtocestah

promet avtocesta vožnja dež
1/2
Saša Despot
Novomeški policisti so zaradi previsoke hitrosti ustavili pet voznikov, vsi so bili tujci.

Novomeški policisti so v zadnjih dneh imeli veliko dela z vozniki, ki so divjali po avtocesti.

Najprej so v sredo na Obrežju nekaj pred 23. uro ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi A8 hrvaških registrskih oznak, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 201 km/h. V njem je sedel 45-letni hrvaški državljan.

Naslednji dan so nekaj po 16. uri ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5, čeških registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 198 km/h. Voznik je bil 57-letni državljan Srbije.

Sledil je še voznik Toyote, ki je vozil s hitrostjo 184 km/h. Šlo je za 55-letnega državljana Švedske.

Okoli 20. ure so nato ustavili voznika mercedesa registrskih oznak Velike Britanije, ki je vozil 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 59 km/h. Ugotovili so, da gre za 41-letnega Hrvata.

Okoli 21. ure so ustavili še voznika mercedesa francoskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 198 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 68 km/h. Krivec je bil 37-letni državljan Turčije.

Vsem so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globe.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • Avatar NickMason
    NickMason 15:06 24.maj 2024.

    Včasih potegnem blizu 180 pa se moram umaknit ,pa je še to preveč,saj ni panike samo pozoren moraš biti naprej in nazaj zlasti stransko ogledalo je ključnega pomena,pa umakni se če si prepočasen,sploh pa nekateri vozijo 100 na prehitevalnem in ...prikaži več se ne umakne,to je v bistvu večji prekršek kot pa na avtocesti it 200

  • ivo5 12:57 24.maj 2024.

    Skupni imenovalec voznikov v prekršku (ne glede na reg. tablice) je pa južno od Kolpe...po balkansko.

  • LukaMB 12:49 24.maj 2024.

    Zanimivo, veliko tujcev, bi pričakoval da ga lokalci kdaj pa kdaj pritisnemo na pedalko, ko je prazna cesta. Sicer pa to niso tako nori vozniki, nor je tist, ki ne gleda špegel in v vzvratno ogledalo, ko menjavajo pasove in ...prikaži več ko s 40-60kmh priletijo na avtocesto ali pa se ne umaknejo in vozijo točno 130kmh pri prehitevanju vštric z ostalimi ali pa tako po 5km na prehitevalnem pasu. Naj razumejo, da oni niso policisti, ki urejajo promet in ki narekujejo tempo, koliko se mora nekdo držati pravil.