Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Turistom kradejo kot srake

Bodite previdni tudi med dopustom. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Na dopustu ne pozabite na previdnost. Tatovi so vedno na preži.

Po podatkih Policijske uprave Koper so imeli včeraj tatovi, ki prežijo na turiste veliko dela.

Na centralni plaži v Portorožu je nekdo 38-letnemu turistu iz Švice ukradel denarnico, v kateri je imel osebne dokumente, bančne kartice in skoraj 400 evrov gotovine v različnih valutah.

Turiste so okradli tudi na plažah v Žusterni in Strunjanu. V Žusterni je ostal 51-letnik iz Slovenskih Konjic brez digitalnega fotoaparata, prenosnega telefona in denarnice, s tem je bil oškodovan za  približno 500 evrov. V Strunjanu pa je nekdo 44-letniku iz Idrije ukradel denarnico s 300 evri gotovine, bančnimi karticami in vozniškim dovoljenjem.

Bližajoče nedeljsko jutro si je za čas predrzne tatvine izbral neznanec v Portorožu. V eni od diskotek v Portorožu je  iz mize ukradel žensko torbico. 23-letna slovenska turistka je ostala brez osebnih dokumentov, bančne kartice, digitalni fotoaparata, mobilnega telefona in nekaj malega gotovine.

Da ne bo dopust pokvarjen

Da se ne bi sproščen dopust končal zagrenjeno in s še več nepotrebnimi stroški, je vredno upoštevati nekaj varnostnih navodil:

1) ob odhodu na kopališča ne nosite s seboj vrednejših predmetov, nakita, tehničnih predmetov

2) s seboj  ne nosite večjih vsot gotovine, dokumente in gotovino hranite ločeno

3) če imate pri sebi bančno kartico, hranite ločeno hranijo tudi PIN-kodo

4) ob prihodu na kopališče vozil ne parkirate na osamljenih mestih, med drevjem in grmičevjem, saj je vozilo tako manj vidno, vlomilci pa se bodo zato laže odločili za vlom. Vozilo parkirajte na parkirnem prostoru oziroma na vidnem mestu, kjer je več ljudi, v vozilu pa naj ne puščajo predmetov, ki bi privabljali vlomilce

5) ko zapustite vozilo, ne puščajte odprtih oken, vozilo doseldno zaklepajte 

6) osebne predmete na kopališču naj imajo pod stalnim nadzorom

7) če bivate v apratmaju, zaprite balkonska okna, ko ga zapustite. Zaklepajte počitniške hišice in vrednejših predmetov ne puščajte v nezavarovanih šotorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.