Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Ubijal, da bi jih rešil sramote

39-letnik je v tej hiši s sekiro pobil svojo soprogo, sedemletno hčerko, starše Žurnal24 main
Devetintridesetletnik, ki je s sekiro pobil svojo soprogo, sedemletno hčerko, starše in tasta, naj bi moril, ker je želel sorodnike ubraniti sramote, ki jih je doletela ob bankrotu.
Ob 3.20 je 39-letnik okrvavljen vstopil na policijsko postajo in policiste šokiral s svojim priznanjem. S sekiro je potolkel svojo 42-letno ženo, hčerko, tasta, na koncu pa še starše. "V mojem stanovanju ležita moja mrtva soproga in moj mrtev otrok," je ob priznanju policiji povedal storilec. Policija je po njegovem priznanju na Dunaju, v Linzu in Ansfeldu v Zgornji Avstriji skupno odkrila pet trupel. Zločini naj bi se po predvidevanju policije zgodili v torek.

Policija domneva, da je moril, ker je bankrotiral. "Trdi, da si je od enega od njih izposodil milijonski znesek, ki pa ga je izgubil s ponesrečenimi naložbami," je povedal predstavnik policije. Preiskovalci so v njegovi hiši našli trupli žene in hčerke, ki sta utrpeli hude poškodbe. Ženo je pobil v kopalnici, truplo hčerke pa so našli v omari, pokrito z odejo.

Storilec je policistom povedal, da je hčerka videla, kako je ubil njeno mater. Tasta je ubil na pragu, v trenutku, ko mu je odprl vrata svoje hiše. Svoj krvavi pohod je končal v hiši svojih staršev, ki ju je pokončal v dnevni sobi, kjer sta spala. Nato si je ob avtocesti poskušal soditi sam. Po neuspešnem poskusu obešanja se je vrnil na Dunaj, kjer se je predal policiji. Morilsko orožje je policija našla v njegovem avtomobilu. Povedal je, da je sekiro kupil posebej za to priložnost.

Alois Liss, šef policije v Linzu, je povedal: "Napadi so bili zelo brutalni in vsakič usmerjeni proti glavi žrtve. Našli smo več zmedenih pisem, v katerih je poskušal pojasniti in upravičiti svoja dejanja. Vse kaže, da imamo opravka z naklepnim umorom." Policija ga še naprej zaslišuje, osumljenec pa naj ne bi kazal obžalovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.