Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Ubil 12 ljudi, ranil 25

Derrick Bird (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Policija je našla truplo moškega, ki je v krvavem strelskem pohodu v treh mestih ubil najmanj dvanajst ljudi, številne pa ranil. Morilec si je sodil sam.

Policija je truplo 52-letnega Derricka Birda našla v gozdu v bližini mesta Boot, ki leži v pokrajini Cumbria. V strelskem pohodu je ubil dvanajst ljudi, med žrtvami je tudi njegova mati. Trije ljudje naj bi se še vedno borili za življenja.

Predstavnik za javnost tamkajšnje policije je kmalu po morilskem pohodu povedal, da je policija našla morilsko orožje. "Trudimo se, da bi identificirali mrtve in ugotovili, koliko je sploh žrtev."

Policija je v sredo zjutraj okoli 10.35 prejela klic, da neznani moški v mestu Whitehaven iz avtomobila strelja na mimoidoče. Preden je policija prispela na kraj dogodka je Bird zapustil vozilo in svoj morilski pohod nadaljeval peš po pokrajini Cumbria. Policija ogled opravlja na tridesetih krajih. Policija je razkrila, da so prejeli več klicev o smrtnih žrtvah in da preiskava še vedno poteka.


"Številni so ranjeni"

Barrie Walker, kirurg, ki živi v mestu Seascale, je za britanski The Sun povedal, da so ljudje po krvavem pohodu ležali na cesti. "Šokirani smo, saj še nismo doživeli česa podobnega. Številni ljudje so ranjeni," je povedal Walker. Oglasil se je tudi Birdov prijatelj Peter Leder, ki je policiji povedal, da se je en dan pred morilskim pohodom pogovarjal z morilcem. "Ne boš me več videl," naj bi povedal Lederju. "Bird je bil zadnjih 20 let taksist. Ljudje so ga poznali in ga imeli radi," je o njem povedal njegov prijatelj. Bird se je pred dvema letoma ločil, imel pa je dva otroka. Navezan naj bi bil na svojo mater, ki je bila na smrt bolna.

Tudi sosedi so ga opisali kot zelo mirnega človeka, ki se je večinoma držal zase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.