Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Ubil pet ljudi, štiri huje ranil

1/11
Žurnal24 main
V streljanju v nakupovalnem centru na Nizozemskem šest mrtvih, vključno z napadalcem.

V streljanju v nakupovalnem centru v nizozemskem mestu Alphen aan den Rijn je umrlo šest ljudi, 13 jih je bilo ranjenih.

"Moški, čigar identitete ne moremo razkriti, je z avtomatskim orožjem streljal in ubil pet ljudi ter sebe," je na novinarski konferenci povedal župan mesta Bas Eenhoorn. "Štiri osebe so bile huje poškodovane."

Po njegovih besedah je bilo v nakupovalnem centru, ko je okoli 12. ure prišlo do streljanja, veliko ljudi.

Po poročanju nizozemske nacionalne televizije so očividci strelca opisali kot svetlolasega moškega, starega okoli 25 let.

"Nekateri so bežali proti izhodu in kričali 'streli, streli'. Videl sem dva, ki sta ležala na tleh, ko se jima je približal mlad moški. Bil je belopolt, star okoli 25 ali 26 let s svetlimi lasmi," je lastnik ene od trgovin v centru povedal za NOS.

"Nosil je udobna oblačila. Videl sem, kako je vzel novo stelivo, da bi napolnil orožje."

Nizozemska tiskovna agencija navaja lastnika trgovine za hišne ljubljenčke, ki je videl strelca, kako je je streljal na mimoidoče in nato sam sebe ustrelil v glabo.

Premier Mark Rutte je v izjavi povedal, da ga je incident navdal z grozo. "Moje misli so pri žrtvah, preživelih in vseh, ki so bili vpleteni v to tragedijo," je dejal po navedbah Reutersa.

Drugega aprila sta v streljanju v Alphen aan den Rijn est, ki se nahaja 46 kilometrov južno od Amsterdama, po poročanju DutschNews že umrli dve osebi, dve pa sta bili ranjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.