Slovenija > Črna kronika
3233 ogledov

Ubil ženo, na sodišču pa se dajejo o ključih, ki jih je dal policiji

zapor rešetke celica Profimedia Fotografija je simbolična.
Sojenje 44-letniku, ki je umoril svojo 36-letno ženo in to tudi priznal.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je danes potekal predobravnavni narok za Žarka Gorenjca, ki mu tožilstvo očita umor žene letos v Dolah pri Polici v občini Grosuplje. Gorenjc se bo o svoji krivdi izrekel po odločitvi sodnega senata glede izločitev več dokazov. To je predlagala obramba obtoženega, po oceni katere so bili pridobljeni nezakonito.

Zadušil jo je in se javil policiji

Tožilstvo 44-letnemu Gorenjcu očita, da je 5. marca zadušil svojo 36-letno ženo, po dejanju pa se je sam javil policiji v Trebnjem. Policisti so odšli na naslov v okolici Grosuplja, kjer so jo našli mrtvo. Policija ga pred tem še ni obravnavala, a mediji so po dogodku objavili pismo mame žrtve, v katerem je navedla, da je storilec njeno hčer več let maltretiral.

Kot je na današnji obravnavi v predstavitvi obtožnice dejala tožilka, je Gorenjc ženo umoril iz nizkotnih vzgibov, ker ga je hotela zapustiti in je že poiskala pravno pomoč. Tožilstvo danes sicer ni predlagalo kazenske sankcije.

Zagovornik o procesnih napakah

Zagovornik obtoženega pa je predlagal izločitev več ključnih dokazov, ki da so bili nezakonito pridobljeni. Po oceni obrambe bi tako bilo treba izločiti vse dokaze, pridobljene na podlagi obvestil in dejanja Gorenjca, ki jih je dal policiji, preden je bil obveščen o svojih pravicah. Med drugim bi morali izločiti tiste, ki so bili zbrani z vstopom v hišo, saj je obtoženi policistom prostovoljno izročil ključe, ko so mu rekli, da bi preverili prijavo. Prav tako o izročitvi ključev ni nobenega zaznamka, samo o vrnitvi, je še dejal odvetnik.

Tožilka izločitvi teh dokazov nasprotuje, saj bi, kot je poudarila, policisti po samoprijavi ne glede na izročene ključe na kraju dogodka neizogibno našli materialne dokaze.

Sodišče o predlogu izločitve dokazov danes še ni odločilo.

sodišče kladivo obsodba sodnik PREDOBRAVNAVNI Gorenjska Nesojeni strelec iz Krope ni priznal krivde

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • kapibara1 17:28 09.julij 2021.

    Edinole mi imamo zakonodajo, in tako sodstvo, da če bi imel naloh za pregled hiše-suma kraje, pa bi našli v črno vrečo zavito truplo, bi vse skupaj padlo v vodo, ker nalog za preiskvo ni namenjen iskanju trupla ampakukuradene robe.- ...prikaži več Pdeben priemer s zaseženo robo ( ukradeno) ne nejdejo lastnika in to robo vrnejo lopovu, kateremu ne dokažejo kraje tekstilnih izdelkov....

  • lada 06:50 09.julij 2021.

    krivične sodnike pobesit na kandelabre, dokler jih ptiči ne pokljuvajo, ker so tatovi, ubijauci & moriuci Slovencev; naj naštevam - zerknitz - takoj likvidirat, da ne vidi več sonca !

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 21:38 08.julij 2021.

    Bravo nesposobno sodstvo in še bolj nesposobna in preplacana policija. Vse kar znate je drkanje malih ljudi z neznatnimi prekrški edino to vam gre kar je več vse zaserjete. Lep primer vam je hrvaška enega primera niste dobili proti njim. ...prikaži več SRAMOTA STE ZA SLOVENIJO