Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Uboj posnet, sodba vseeno razveljavljena

Sodba za romski obračun Žurnal24 main
Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo peterici, ki je zaradi uboja Roma Borisa Zupanca prestajala zaporno kazen na Dobu. Vseh pet je sedaj na prostosti.

Vrhovno sodišče meni, da okoliščine niso bile dovolj pojasnjene, zato jih je treba ponovno ugotavljati v ponovljenem postopku, poroča spletni portal 24ur

Peterica naj bi 19. februarja 2012 takrat 39-letnega Borisa Zupanca v Kočevju pretepla do smrti, skupaj so bili obsojeni na 54 let zapora.

Zupanc naj bi bil žrtev obračuna med dvema skupinama Romov. Peterica ga je surovo pretepla, brcala ter po njem udrihala s koli in sekiro, dogajanje pa so zabeležile tudi nadzorne kamere.  

Komentarjev 13
  • Žurnalček 19:37 26.februar 2015.

    Kamere so posnele in tudi vse povedle. Kateri KRETENOID na sodišču ne zna gledati filma !!!!!! JVPMDVJUP DVJ SODNIŠKA SODRGA! Tukaj gre za naklep , za kriminalno združevanje za izvršitev kaznivega dejanja in tu gre za umor na grozovit način!!! ...prikaži več!! Sodnico -sodnika , ki je sodil na prvi stopnji , takoj razrešiti , isto tako sodnike na 2 stopnji in enega z Vrhovnega sodišča , v opomin vsem sodnikom , ki nimajo jajc , da tole ci..... sodrgo enkrat spravijo k pameti !!!

  • Papaja Popi 09:31 26.februar 2015.

    Banana sodniki.Naj mi oprostijo banane.

  • encijan 09:02 26.februar 2015.

    Tvoji, dragec, tvoji.