Slovenija > Črna kronika
12327 ogledov

Učitelj v tej slovenski srednji šoli nadlegoval mladoletne dijakinje

Dijaki v srednji šoli
Učitelj je ostal brez službe.

Po naših informacijah naj bi na Strokovno izobraževalnem centru (SIC) Brežice (nekdaj Srednja ekonomska in trgovska šola Brežice) zaradi suma spolnega nadlegovanja dijakinj suspendirali enega od učiteljev.

Kot smo izvedeli, naj bi učitelj svojim dijakinjam preko družbenih omrežij pošiljal sporočila z neprimerno vsebino - eni od dijakinj naj bi denimo preko aplikacije Snapchat poslal sporočilo, da si jo "želi za božič".

Ali to drži, smo povprašali ravnateljico SIC Brežice Mojco Tomažin, ki je za Žurnal24 potrdila, da so na podlagi prijav mladoletnih dijakinj po uradni dolžnosti podali prijavo policiji. Drugih informacij zaradi varovanja osebnih podatkov in zaščite mladoletnih oseb ter v interesu preiskave predkazenskega postopka po navodilih policije ne dajejo. Je pa Tomažinova dodala, da učitelj ni več zaposlen na njihovem zavodu. Tudi novomeški policisti dodatnih informacij zaradi varstva osebnih podatkov, varovanja integritete žrtve nasilja in njene zaščite ne morejo podati.

Tovrstno namigovanje v spolnost vsekakor ni primerno, pravi Marjana Bravc, direktorica Centra za socialno delo Maribor. "Vsaka dijakinja ima možnost prijaviti 'spolno nadlegovanje' na policijo, ti bodo, v kolikor bodo tako ocenili, vključili tudi CSD," poudari in dodaja, da naj dijakinje oziroma njihovi starši o tem obvestijo ravnatelja, ki nato preveri vse okoliščine in ukrepa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Tana_Kerr 14:09 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 10:11 17.december 2021.

    Pod pretvezo ščitenja žrtev, ščitimo storilca. A se bo cez eno leto spet lahko zaposlil v kaksni ustanovi??. Snapchat povabilo je spolno nadlegovanje, ki pa ne upravici zascito storilca.

  • Zlate 09:43 17.december 2021.

    Je pa zanimivo, kako pravijo, "da lahko vsaka dijakinja prijavi nadlegovanje..." - kaj pa dijaki? Njih pa lahko nadlegujejo? No, če sem čisto iskren, če bi mojega sina "nadlegovala" fajna učiteljica, se ne bi preveč sekiral... 😈