Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Ugasnilo osem mladih življenj

razno 09.10.13. pozar v tekstilni tovarni hm, banglades, foto: reuters Reuters
V požaru v stanovanjski hiši v ameriškem Minneapolisu je v petek umrlo kar pet malih otrok. V Franciji so medtem v požaru, ki je zajel stanovanje v severnem predmestju Pariza, ponoči umrle tri sestre, stare osem, 11 in 18 let.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je požar v Minneapolisu v ameriški zvezni državi Minnesota šokiral mesto. Še posebej zato, ker je otrokom šele lani umrla mama. Ognjeni zublji so v noči na petek terjali življenja treh deklic in dveh dečkov, vsi so bili mlajši od desetih let. Dve hčerki je očetu uspelo rešiti, a so vsi trije sedaj hudo poškodovani v bolnišnici.

Požar je družino presenetil ponoči, ko so vsi spali. Oče je najprej skozi okno spalnice klical na pomoč, nato pa skočil ven in se skušal od zunaj prebiti nazaj v hišo do otrok. Skupno je sicer v več kot sto let stari hiši dvojčku živelo 15 ljudi, a tisti, ki so stanovali v pritličju, so se uspeli rešiti.

Bili so v osmem nadstropju 

Medtem o tragediji poročajo tudi iz Pariza, kjer je ogenj v petek terjal življenje treh sester, še sedem ljudi pa je bilo ranjenih, med njimi več gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Družina, v kateri so poleg omenjenih treh sester še trije otroci, živi v osmem nadstropju bloka v severnem predmestju Pariza. Ostale tri otroke je gasilcem uspelo rešiti in so v bolnišnici zaradi vdihavanja dima. Staršev v času požara ni bilo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.