Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Ugrabil morilca svoje hčere

Kalinka @ Bild.de Žurnal24 main
Oče je po 27 letih našel in ugrabil morilca svoje hčere, njenega nekdanjega očima, ter ga izročil francoskim oblastem.

Dietra Krombacha so našli zvezanega v bližini sodišča v mestu Mulhouse na francosko-nemški meji. Policisti so 74-letnika aretirali zaradi anonimnega klica, ki so ga pred tem prejeli.

To je Bamberskova življenjska bitka. Svoj denar, energijo in čas je posvetil iskanju pravice.
Robert Pince, Pravica za Kalinko

Klicatelj je bil 75-letni oče umorjene deklice, Francoz Andre Bamberski. Zdaj tudi proti njemu poteka preiskava zaradi ugrabitve Krombacha in utegne se zgoditi, da bo zaradi tega v zaporu preživel deset let.

Našel je svojo pravico
Bamberski se je več let boril za to, da bi Krombacha izročili Franciji. Od nekdaj je namreč vedel, da je Krombach posilil in ubil njegovo takrat 14-letno hčerko Kalinko.

Čeprav mu zdaj grozi zapor, Bamberski ni prestrašen. "Ta moški je bil vsaj toliko odkrit in priznal, da nikoli ni sprejel misli, da bi se morilec njegove hčerke izognil petnajstim letom ječe," je dejal tožilec Jean-Pierre Allachi.
Kalinka je bila umorjena leta 1982 med počitnicami z očimom. Krombach, ki jo je peljal na jezero na jugu Nemčije, je vedno trdil, da se je zgodila nesreča. Umrla je po tem, ko ji je vbrizgal injekcijo s snovjo, ki naj bi spodbudila zagorevanje.

 

 

Injekcija vodila v smrt
Pred leti je sicer nemško sodišče odločilo, da Krombach ni odgovoren za Kalinkino smrt, vendar pa se je leta 1995 sodišče v Parizu odločilo drugače: Krombach mora odslužiti petnajst let v zaporu, saj je povzročil poškodbe, ki so povzročile Kalinkino smrt.

Injekcija je namreč na Kalinko vplivala drugače, kot je verjetno Krombach predvideval, da bo. Pri zadevi pa je bilo zelo pomembno tudi dejstvo, da je bil Krombach spoznan za krivega že v nekem drugem predmetu leta 1997, saj je spolno zlorabil deklico, ki ji je prej vbrizgal anestetik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.