Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Ugrabil, posilil in umoril družino

Hayne in njegov pajdaš sta zažgala hišo, v kateri sta umrli 11-letna Michaela in Žurnal24 main
47-letnega Američana Stevena Haynea, nekdanjega odvisnika od cracka, so razglasili za krivega za ugrabitev, posilstvo in umor. Za ta grozodejstva mu grozi smrtna kazen.

Haynes je leta 2007 v Connecticutu iz supermarketa sledil 47-letni Jennifer Hawke-Petit, vlomil v njeno družinsko hišo, ter jo skupaj z njenim možem in dvema hčerkama do naslednjega jutra zadrževal v ujetništvu. Haynesu je pri zločinih pomagal Joshua Komisarjevsky, ki mu še sodijo.

Moška sta naslednjega dne 47-letno Jennifer prisilila, da je odšla v banko, kjer naj bi z računa dvignila tisoč dolarjev za svojo svobodo. Obupana ženska je bančne uslužbence prosila za pomoč, na poti domov pa jo je Hayne posilil in umoril.

Moška, ki sta bila v času grozljivega zločina na pogojnem izpustu zaradi ropa banke, sta Jenniferini hčerki, 11-letno Michaelo in 17-letno Hayley, privezala na posteljo in zažgala hišo. Iz pekla se je uspelo rešiti le Jenniferinemu soprogu Williamu Petitu. „Kazen ne bo vrnila moje družine niti doma, ki smo ga imeli,“ je po obsodbi povedal Petit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.