Slovenija > Črna kronika
1713 ogledov

Ukradel vozilo in pod vplivom drog in alkohola norel po mestu

nov policijski avto Anže Petkovšek
Še dobro, da je mimoidoči poklical policijo in preprečil najhujše.

Celjski policisti so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni, da po Ljubljanski cesti v Celju objestno vozi voznik osebnega vozila VW  Beetle, z razbitim stranskim vzvratnim ogledalom. 

"Voznika smo kmalu po obvestilu občana ustavili," razlaga Milena Tribulin s PU Celje. 

Osebni avtomobil je vozil 35-letni državljan Hrvaške. "Voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal, da je imel skoraj promilo alkohola v krvi," pojasnjujejo pri PU Celje. "Hitri test na prepovedane droge je pokazal še prisotnost metadona in konoplje. V postopku smo ugotovili, da je 35-letnik vozilo ukradel na Ipavčevi ulici v Celju, o čemer smo obvestili lastnika, ki še ni opazil, da mu je bilo vozilo ukradeno."

Voznika so pridržali in ga do kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozlla. "Zaradi storjenih prekrškov smo mu izrekli globo v višini 2.800 evrov," razlaga Tribulinova.

Občanu, ki je policijo opozoril na objestno vožnjo voznika, se iskreno zahvaljujejo. "S pomočjo podatkov, ki nam jih je posredoval, smo uspeli voznika ustaviti, preden bi prišlo do hujših posledic zaradi objestne in neprilagojene vožnje," še pojasnjujejo pri PU Celje. "Prav tako mu gre zahvala, da je lastnik, hitro dobil nazaj vozilo, ki mu je bilo ukradeno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 18:07 05.februar 2020.

    Naj gredo policaji na ceste in nadzirajo promet ,ne samo v času štrajka .

  • barsoba 17:10 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks