Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Ukradel za 1.000, škode za 90.000 evrov

policija Nik Rovan
Okoli šeste ure so policisti prejeli klic anonimnega klicatelja, da bo nekdo v večernih urah kradel.

Jeseniški  policisti  so  se  včeraj okoli 18. ure odzvali na klic  anonimnega  občana, ki je v telefonski prijavi na anonimno telefonsko številko  policije 080 1200 naznanil sum, da bi neznani storilec na območju Jesenic  v  večernem  času  lahko  izvrševal  kazniva  dejanja  s  področja premoženjske  kriminalitete. 

Ukradel za tisoč evrov, škode za 90 tisoč evrov

Policisti so pri redni kontroli območij pri enem od trgovskih centrov na območju Jesenic prijeli 50-letnega Jeseničana. Policisti sumijo, da je okoli 21. ure iz prostorov gospodarske družbe, ki se ukvarja  z energetsko dejavnostjo, odtujil za okoli tisoč evrov barvnih kovin. Z dejanjem je povzročil še za okoli 90 tisoč evrov materialne škode, so sporočili s PU Kranj.

Policisti so o dogodku obveščali preiskovalno sodnico in državno tožilko, na kraju pa so opravili še ogled. O dejanju 50-letnika bodo s kazensko ovadbo obveščali še pristojno državno tožilstvo. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.