Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Ukrajina: posilili, davili in zažgali 18-letnico

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Shutterstock
V Ukrajini odmeva grozljiv primer posilstva in zažiga posiljene 18-letnice. Primer je še bolj odmeven, ker sta dva izmed osumljenih sinova vladnih uslužbencev.

Trije fantje, od katerih sta dva sinova vladnih uslužbencev, so napadli 18-letnico, jo posilili, vrgli v jarek in zažgali. Javnost se je na dogodek odzvala z masovnimi protesti, saj naj bi bila policijska preiskava zelo površna in pristranska. Na dogodek so se odzvali tudi poslanci, ki so za obtožence zahtevali smrtno kazen, eden izmed njih pa je celo zahteval, da se posiljevalce kastrira.

Hotel jo je zadaviti

Po pisanju Kijev Posta je dvojica mladeničev usodno noč Oksano povabila v stanovanje tretjega osumljenca. Po besedah tožilstva so jo večkrat posilili in želeli zadaviti. Ker je bila še vedno živa, so jo zavili v odejo, jo na gradbišču vrgli v jarek in zažgali.

Po pisanju Daily Maila je 18-letnica preživela po čudežu. Našli so jo delavci, ki so prišli na gradbišče. Zdravniki so jo morali takoj operirati, nato pa so se več dni borili za njeno življenje. Amputirati so ji morali oba stopala in roko.

Vse tri priprli, nato izpustili

Policija je takoj priprla tri osumljence, a je sinova vladnih uradnikov zaradi nezadostnih dokazov kmalu zatem izpustila, čeprav je eden izmed njiju na YouTubu objavil posnetek, v katerem je opisal usodno noč.

"Posilil sem jo. Ni se želela umiriti, zato sem jo želel zadaviti. Prijateljem sem rekel, da moramo skriti truplo. Ko smo se vrnili v sobo, smo videli, da še vedno živi. Našel sem vrv in se odločil, da zadevo dokončam," je svojo zgodbo opisal eden izmed osumljencev.

Zaradi množičnih protestov je posredoval tudi predsednik Janukovič, ki je državnemu tožilcu ukazal, naj primer še enkrat odpre. 13. marca je policija tako še enkrat prijela osumljence, ki so obtoženi poskusa umora.

Komentarjev 6
  • stalker 18:50 21.marec 2012.

    pa ker smotan človk je pisu ta oglas pa to je res zabit u glavo ne piše se Janukovič ampak Januković zadnja črka mora bit ć ne navadn č evo pa to je napak, zgleda da ta kao en kar ...prikaži več kol je ze k je pisu oglas ne ve al pa je je tok smotan da pa je pisu navadn č namest ć, to je takoj razlika u primku konc gotovo

  • golob.bob 02:53 21.marec 2012.

    tile trije so zihr Jankovičevi trenerkarji :)

  • matt5 13:06 20.marec 2012.

    sej piše JANUKOVIČ. Se ne reče kastracija ali...?