Slovenija > Črna kronika
1719 ogledov

Zabodel ga je in odvlekel na dvorišče

nasilna smrt Maribor mariborinfo.com
Policija je razkrila, kaj je bil motiv za umor 45-letnega moškega v Mariboru.

75-letni moški se je v ponedeljek zjutraj s kolesom vrnil domov. V stanovanju ga je čakal 45-letni znanec, ki je od pomladi 2016 pri njem občasno bival. Moška naj bi skupaj zbirala kovine in jih nato tudi prodajala, poroča mariborinfo.com. 

Okoli 9.30 je med njima prišlo do prepira, med katerim je osumljenec žrtvi grozil tudi z umorom, kar so slišali tudi bližnji sosedje. Med prepirom je osumljeni 45-letnega moškega z nožem zabodel v predel prsi. Za tem je žrtev odvlekel iz stanovanja na dvorišče in ga tam pustil, ležečega na hrbtu. Osumljeni se je vrnil v stanovanje in ga do prihoda policistov večkrat zapustil, je povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.  

nasilna smrt Maribor | Avtor: mariborinfo.com mariborinfo.com
Poškodovanemu so sosedje skušali pomagati, a ugotovili, da ne kaže znakov življenja. Poklicali so reševalno službo in policijo. Osumljeni se je po prihodu policistov umaknil v svoje stanovanje, kjer mu je bila odvzeta prostost. 

Preiskava je pokazala, da je osumljeni kaznivo dejanje storil iz koristoljubja in na zahrbten način. Žrtev njegovega napada ni mogla zaznati, je povedal Kolbl.

nasilna smrt Maribor 75-letnik ubil 45-letnika Slovenija Nove podrobnosti umora v Mariboru

Danes zjutraj je bil osumljeni zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora priveden k sodniku okrožnega sodišča v Mariboru. 

Osumljeni umora je bil že obravnavan avgusta 2016, ko so ga ovadili zaradi groženj in lahke telesne poškodbe proti drugi žrtvi, poroča mariborinfo.com

nasilna smrt Maribor Moški v Mariboru Slovenija V Mariboru moški umrl nasilne smrti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • perhan63 17:13 20.december 2017.

    a podrobno pa nič o tič..u..jasno ker je bil državljan z posebnimi pravicami...bolano

  • Avatar čavez
    čavez 17:04 20.december 2017.

    Jaz mam pa enega čefurja da ga zvleče iz mojega dvorišča ni pa še mrtu.

Sorodne novice