Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Umor pred očmi otrok

Hiša, kjer se je zgodil umor.
1/5
Žurnal24 main
32-letnik, šlo naj bi za D. M., je v Ormožu ubil svojo nekdanjo partnerico. Umor se je zgodil pred očmi njenega sedanjega partnerja in otrok.

V Mihovcih pri Ormožu se je zjutraj zgodil umor v družinskem krogu, so povedali na PU Maribor. 32-letni domačin, šlo naj bi za D. M. iz kraja Podgorci, naj bi zaradi ljubosumja ubil svojo nekdanjo partnerico.

D. M., ki je bil že obsojen na dve leti pogojne kazni, je preiskovalni sodnik na predlog policije izrekel prepoved približevanja že 2. novembra zaradi nasilnega vedenja do partnerice, nato je bil ukrep podaljšan do 22. decembra. Umor se je zgodil v stanovanju žrtve (nesrečnico je morilec po poročanju Kanala A večkrat zabodel) pred očmi sedanjega partnerja in njenih dveh mlajših otrok. "Za otroka je poskrbljeno, smo ju pomirili in sta na varnem," je pojasnila direktorica Centra za socialno delo Ormož Darja Nadelsberger Bene. Po neuradnih informacijah naj bi bila otroka, ki so ju po poročanju Kanala A takoj prepeljali k sorodnikom, neposredni priči zločina. Policisti poskušajo tudi ugotoviti, zakaj njen sedanji partner ni poskušal preprečiti umora in je, kot poroča že omenjena televizija, pobegnil s kraja zločina.

Hiša, kjer se je zgodil umor. ©  Barbara Bradač

 

V času prepovedi približevanja naj D. M. do žrtve ne bi bil nasilen, a preiskovalni sodnik je ob podaljšanju prepovedi približevanja prepovedal tudi nadlegovanje po telekomunikacijskih sredstvih. D. M. je svojo nekdanjo partnerico večkrat zabodel, zato je na kraju zločina zaradi poškodb umrla. Policijo naj bi o umoru obvestila hčerka žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.