Slovenija > Črna kronika
9807 ogledov

Umoril Emilijo in dve noči spal ob njenem truplu

Maribor umor ženske mariborinfo.com
Dvajsetletni Lazar T. je sedem let starejšo partnerko Emilijo M. pretepel in nato zadavil. Danes so ga pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor.

Znanih je vse več podrobnosti o nasilni smrti 27-letne Emilije M. v večstanovanjski hiši na Partizanski cesti v Mariboru, njeno truplo so našli v soboto. Dvajsetletni Lazar T., sicer rojen v Kosovski Mitrovici, vendar državljan Slovenije, in Emilija M., državljanka Srbije, ki sta bila v zvezi menda pol leta, sta se že minuli četrtek pozno zvečer sprla v garsonjeri, v kateri živi on. Besedni spopad se je sprevrgel v fizičnega, Lazar je Emilijo najprej pretepel in nato zadavil. Tudi obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi zadušitve, ugotovili so še udarce v glavo, je v današnji izjavi za javnost pojasnil Darko Nerat, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Maribor.

Po krikih nastopila tišina

Sosedje so sicer slišali Emilijine krike "Pusti me!", vendar niso posredovali, ker je v garsonjeri nato vse potihnilo. Takrat je bila že mrtva, ležala je v postelji. Lazar je po ugotovitvah kriminalistov zatem za kratek čas odšel iz stanovanja, a se kmalu vrnil in poklical svojo mamo, ki tudi živi v Mariboru. Povedal ji je, da sta se z dekletom skregala, tudi stepla, začela naj bi ona, in da naj pride ponj. Zavrnila ga je, ker da je njen mlajši sin bolan, in da naj uredi zadevo ter jo kasneje spet pokliče.

Naslednje jutro ga je poklicala sama. Lazar, ki je noč prebil ob mrtvi Emiliji, naj bi ji zagotovil, da je vse v redu, ter se zatem odpravil na urgenco, saj si je pri nasilnem dejanju poškodoval roko in nogo. Zdravnikom je priznal, da se je stepel s partnerko, udaril pa, da se je ob rob postelje. Zvečer je menda spet legel k truplu.

Emilija je dokaj v redu

Klobčič se je začel razpletati šele v soboto, ko je Emilijo poklicala njena mati. Seveda se ni oglasila, zato pa ji je Lazar dve uri in pol kasneje vrnil klic. Povedal ji je, da je njena hči "dokaj v redu, a spi in je poškodovana, ker sta se stepla". Emilijina mama je poklicala drugo hčerko, ki je šla v stanovanje, poklicali so tudi številko 112. Še nekaj kasneje so Lazarja aretirali policisti in ga odpeljali v pridržanje.

Lazarja T.  so policisti že večkrat obravnavali zaradi različnih prekrškov, tudi v zvezi z drogami, in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Decembra 2021, denimo, zavoljo nasilja v družini, takrat je lažje poškodoval mamo, avgusta lani pa je v centru Maribora brez povoda udaril naključnega turista. Emilija M. naj bi bila prav tako večkrat nasilna, kar je bilo verjetno povezano z njeno duševno boleznijo, zaradi katere je bila občasno hospitalizirana, prav sredi minulega tedna so jo odpustili s psihiatrije. Naslednji dan je bila žrtev uboja, za katerega Lazarju T. grozi od pet do 15 let zapora.

Komentarjev 22
  • norigolobizem 07:11 31.maj 2023.

    srbska posla..

  • Avatar jate
    jate 22:56 30.maj 2023.

    sosedi slišali in nič ukrepali...tipično...upam da bodo sedaj spali z mirno vestjo,bedaki

  • SlavkoKrizman 19:55 30.maj 2023.

    Nevem zakaj nimamo smrtne obsodbe....ta ubijalski drek bi zelo pasal na vislice...