Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Umrl avstrijski motorist

Znak Stop policija Mojca Marot
V hudi prometni nesreči na cesti Plave–Solkan je umrl avstrijski motorist. Huje poškodovana tudi voznica avtomobila.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 12. uro. Po do zdaj zbranih podatkih je 56-letni voznik motornega kolesa iz Avstrije vozil iz smeri naselja Plave proti Solkanu. V blagem, desnem ovinku je začel prehitevati pred seboj vozeči vlačilec s polpriklopnikom, v tistem trenutku pa mu je iz nasprotne smeri pravilno po svoji desni strani vozišča pripeljala 51-letna voznica osebnega avtomobila iz širše okolice Nove Gorice. Med avstrijskim motoristom in omenjeno voznico osebnega vozila je prišlo do čelnega trčenja, pri čemer je voznik motornega kolesa podlegel poškodbam na kraju trčenja, omenjena voznica osebnega vozila pa je utrpela hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.