Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Umrl zaradi neprilagojene hitrosti

Ponoči je zaradi trka v odbojno ograjo umrl na kraju dogodka. Žurnal24 main
38-letni moški zadel v ograjo, nato v robnik, od koder ga je je odbilo v zrak, na travnato brežino in nazaj na cesto.

Nesreča se je zgodila v četrtek okoli 19. ure na mariborski obvoznici iz smeri Pobrežja proti Ptujski cesti, ko je 38-letni voznik pri vožnji skozi blagi ovinek zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. 

Kot so pojasnili na mariborski policijski upravi, je moškega z levim bočnim delom avtomobila odbilo v ograjo ob levem pasu v smeri vožnje, nato je zadel še v robnik ceste: "Od tam je vozilo odbilo preko robnika na travnato brežino, od tam je vozilo odbilo še v zrak, ga zavrtelo in obrnilo tako, da je padlo na kolesa nazaj na vozišče. Med prevračanjem je voznik padel iz vozila. Ker ni uporabljal varnostnega pasu, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče," so dogodek s tragičnimi posledicami pojasnili policisti mariborske policijske uprave.

Taksist pravičasno ustavil, pijana voznica ne

Sicer sta bila v nesreči udeležena še dva osebna avtomobila: "Voznik taksija je zaradi nesreče začel zavirati, voznica za njim pa je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji s sprednjim delom vozila trčila v zadnji dela taksija," so še sporočili a Policijske uprave Maribor in dodali, da je bila voznica osebnega avtomobila pod vplivom alkohola.

Voznica in sopotnica sta bili lahko telesno poškodovani, pijani voznici pa bodo policisti izdali plačilni nalog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.