Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Umrla še druga žrtev eksplozije

Prizorišče nesreče. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Na Hrvaškem je umrla še druga žrtev eksplozije kisikove jeklenke za potapljanje. Že včeraj je na kraju nesreče umrla 48-letna Poljakinja.

Moškemu, 43-letnemu Poljaku, je jeklenka eksplodirala v bližini glave, zaradi česar je dobil hude poškodbe. Prepeljali so ga v splitsko bolnišnico, kjer pa je med operacijo umrl, poroča Index.hr.

Nesreča se je zgodila včeraj na Visu v Komiži, ko so se poljski turisti izkrcavali z ladje, pri čemer je ena od jeklenk padla na tla in eksplodirala.

V pogovoru za Žurnal24 je eden izmed domačinov, ki je bil v trenutku eksplozije  prisoten v bližini kraja dogodka, povedal: "Počilo je tako močno, kot da je eksplodirala bomba. Kolikor mi je znano, so se udeleženci z vodičem iz Visa pripeljali v Komižo do pomola. Jeklenka kisika naj bi nato med pristajanjem nerodno udarila točno na ventil, tako jo je razneslo." Domačin še dodaja, da je bilo vse skupaj videti "dokaj grdo".

Ena od žensk je umrla na kraju nesreče, 43-letnik kasneje v bolnišnici, 20-letna Poljakinja je dobila hude opekline, četrti član skupine pa jo je odnesel le z zlomom goleni.

Policija zdaj preiskuje klub, ki je organiziral potapljanje. "Ničesar ne moremo povedati," pa je vse, kar so povedali v klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.