Slovenija > Črna kronika
165 ogledov

Umrla zaradi Coca-Cole

Podjetje Coca-Cola bo odslej polnilo svoje pijače v Avstriji in na Hrvaškem. Žurnal24 main
33-letna Novozelandka je umrla zaradi prevelikih količin popularne pijače.

"Pitje prevelikih količin Coca-Cole je bil odločilen razlog za smrt 30-letne Natashe Harris z Nove Zelandije," je za novozelandsko televizijo TVNZ povedal mrliški oglednik David Crerar.

Novozelandka, ki je umrla pred tremi leti zaradi srčnega zastoja, je popila tudi do deset litrov šumeče pijače na dan. To je dvakrat več, kot je določena še sprejemljiva doza kofeina in več kot 11-kratnik priporočenega dnevnega vnosa sladkorja.

Odvisna od pijače

Njena družina je povedala, da je bila odvisna od Coca-Cole in je imela odtegnitvene simptome, vključno s tresavico, če je bila brez pijače. Morali so ji odstraniti tudi razpadle zobe.

Crerar je še povedal, da je uživanje Coca-Cole povezano s porastom srčne aritmije, stanja, pri katerem srce bije prehitro ali prepočasi. Izračunal je, da pomeni užitje desetih litrov Coca-Cole na dan približno en kg sladkorja in 970 mg kofeina.

Coca-cola ni kriva

Poudaril je tudi, da Coca-Cola ne more biti odgovorna za zdravstveno stanje potrošnikov, ki so popili prekomerne količine njihovega produkta, a je proizvajalca vseeno pozval, naj bolj jasno označi svoje izdelke z opozorili o nevarnostih zaužitja prevelikih količin sladkorja in kofeina.

Komentarjev 2
  • allstarr111 18:03 12.februar 2013.

    Ma 10 litrov dnevno je ogromno pretirano, tud če bi spila 10 litrov studentnčnice dnevno bi jo pobralo

  • McClain 17:24 12.februar 2013.

    no, to je zdaj prvi primer da je nekdo neposredno od Coca Cole umrl. Ce primerjam z vinom, je Coca Cola takorekoc zdravilna:-)