Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Umrli nasilne smrti

(Foto: Nada Černic Cvetanovski) Žurnal24 main
Preliminarne ugotovitve obdukcije treh preminulih v včerajšnjem požaru v stanovanjskih hiši na Volovniku so pokazale, da so vsi trije umrli nasilne smrti.

"Preliminarne ugotovitve obdukcije treh preminulih v včerajšnjem požaru v stanovanjskih hiši na Volovniku so pokazale, da so vsi trije umrli nasilne smrti. Načina in podrobnosti smrti ter drugih okoliščin primera v tej fazi predkazenskega postopka zaradi interesa preiskave ne bomo podrobneje pojasnjevali," so sporočili iz PU Krško.

Policija poziva morebitne očividce in vse, ki bi lahko dali kakršnekoli uporabne podatke, ki bi pomagali pojasniti in razjasniti okoliščine tragične smrti treh oseb in požara, da to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12-00 (slednji zagotavlja popolno anonimnost klicatelja).

Dodali so, da iz enakega razloga ne bodo ne potrjevali ne zanikali namigovanj, ki se pojavljajo v medijih, da naj bi umrli zaradi strelnega orožja. Policijska preiskava sicer še poteka, sam vzrok požara pa še ni znan.

Policija sicer nadaljuje z zbiranjem obvestil, saj obstaja sum storitve kaznivega dejanja uboja po 115. členu kazenskega zakonika.

Požar prikril zločin?
Kot smo že poročali, so zvečer v javnost pricurljali neuradni podatki, da naj bi člani družine umrli nasilne smrti, nato pa naj bi bil podtaknjen požar. Že dopoldne so se pojavljala ugibanja o tragediji v sumljivih okoliščinah.

Neuradno pa so v požaru zgoreli trije člani znane družine Zakšek: 63-letni oče, 43-letna mati in 21-letni sin. Družina je imela v Sparu lokal Sonček, v katerem sta delala mama Dragica in sin Denis; oče je vodil istoimenski bar v Cerkljah ob Krki, ukvarjal pa naj bi se tudi s prodajo zlata in posojanjem denarja. Prav ta lokal naj bi pred dnevi razdejali vandali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.