Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Umrlo 13 pešcev

Primerjava trka in padca Policija
Črna statistika slovenskih cest. Od začetka leta do danes je v prometnih nesrečah umrlo že 13 pešcev.

Policija je v zadnjem obdobju zaznala poslabšanje prometne varnosti, o smrtnih žrtvah smo poročali praktično vsak dan. Prav število prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se je bistveno povečalo – letos je umrlo že 42 udeležencev cestnega prometa, 13 od teh je bilo pešcev.

Pet jih je umrlo, ker vozniki niso upoštevali prednosti pešca na označenem prehodu, dva pešca sta bila žrtvi prehitre vožnje, preostali pa so sami storili napako.

Opozorilo velja za vse

Policija k previdnosti poziva tako voznike kot pešce. Voznike opozarja, naj bodo pozornejši na pešce, še posebno pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih, kjer se pešci pogosto zadržujejo. Pozorni naj bodo tudi na omejitev hitrosti.

Za svojo varnost veliko lahko storijo tudi pešci. Poskrbeti morajo, da cesto prečkajo pravilno, pravilno hodijo ob cestišču in uporabljajo odsevne predmete, s katerimi lahko izboljšajo svojo vidnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.