Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Usmrtili zaporniškega Romea

Manuel Pardo Reuters
Nekdanjega policista, ki je umoril devet oseb, so usmrtili.

V zaporu na Floridi so usmrtili zloglasnega nekdanjega policista Manuela Parda, ki je leta 1986 ubil devet ljudi. Njegovo življenje so končali s smrtonosno injekcijo, zadnje besede pa so slišali le redki, saj po poročanju novinarjev zvočniki niso delovali. Kot so pozneje povedali policisti, se je tik pred smrtjo spomnil hčerke in ji poslal svojo ljubezen.

Parda, ki je v ječi preživel 24 let, se je prijel vzdevek zaporniški Romeo. V zaporu se je namreč dopisoval z več ducat ženskami, ki so mu pošiljala ljubezenska pisma in celo denar. Svoje zadnje pismo pa je poslal družini. V njem se ji je opravičil za vso gorje in bolečino. Priznal je, da je umoril šest moških, umore treh žensk pa je zanikal. "Na koncu ni pomembno, ali sem ubil šest ali devet ljudi,“ je le nekaj ur pred smrtjo zapisal.

Kot poročajo, je bila večina njegovih žrtev odvisna od drog. V svoj bran je Pardo nekoč izjavil, da je z umori svetu naredil uslugo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.