Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Usodni strel si je Page zadal sam

Wade Michael Page Reuters
Štiridesetletni Wade Michael Page, ki je v sikhovskem templju v ameriškem Wisconsinu ubil šest ljudi, si je usodni strel v glavo zadal sam, potem ko ga je policist ustrelil v trebuh. Policisti so aretirali tudi njegovo dekle.

Michael Page je storil samomor s strelom v glavo, potem ko je na prizorišče njegovega poboja v kraju Oak Creek v zvezni državi Wisconsin prispel drugi policist in ga z "neverjetnim strelom" zadel v trebuh, je na tiskovni konferenci dejala posebna agentka ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Teresa Carlson.

Morilčevo dekle aretirali zaradi orožja

Carlsonova je po poročanju tujih tiskovnih agencij tudi potrdila, da je bilo aretirano morilčevo bivše dekle Misty Cook. Dejala je še, da aretacija Cookove ni povezava s preiskavo dogodkov v sikhovskem templju.

Policija v mestu South Milwaukee je pred tem v kratkem sporočilu za javnost pojasnila le, da je bila Cookova v nedeljo aretirana zaradi nezakonitega posedovanja orožja in da bodo njen primer posredovali okrožnemu tožilstvu Milwaukeeja. Cookova ni bila označena kot Pageovo nekdanje dekle, a so to informacijo izbrskali ameriški mediji.

Razmerje med Pageom in 31-letno Cookovo, ki študira za medicinsko sestro, se je končalo enkrat letos. Ko so jo zdaj obiskali policisti, da bi jo zaslišali v zvezi z njenim bivšim partnerjem, so pri njej odkrili strelno orožje. Cookova orožja ne bi smela imeti, saj naj bi bila v preteklosti obsojena, ker je pobegnila prometnemu policistu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.