Slovenija > Črna kronika
1033 ogledov

V 10 dnevih štirje vlomi

Vlom
Škoda, ki je nastala, je visoka.

V zadnjih desetih dnevih so mariborski policisti obravnavali štiri kazniva dejanja velikih tatvin oz. vlomov v stanovanjske hiše v Miklavžu na Dravskem polju in v delu Maribora, ki meji na občino Miklavž na Dravskem polju. Na dogajanje na tem območju nas je opozorila tudi bralka. 

Na PU Maribor so potrdili, da je doslej neznani storilec odtujeval predvsem nakit in denar. "Skupna materialna škoda, ki jo je povzročil (všteta je tudi škoda, ki je nastala ob vlomih na vratih in oknih), pa znaša okoli 20.000 evrov," je povedal tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. 

Kaj lahko storite sami?

Policija občanom polaga na srce, naj sami poskrbijo za nekatere preventivne ukrepe. Ko vas ni doma, pustite prižgano luč, televizijo ali si vgradite časovna svetlobna stikala. Ob daljši odsotnosti se za praznjenje poštnega nabiralnika dogovorite s sosedom ali z osebo, ki ji zaupate. Nekdo naj pregleduje nepremičnino. Poskrbite za mehanska in tehnična varovala. Oken in vrat ne puščajte odprtih, niti za zračenje. Storilci najpogosteje vlamljajo skozi okna in vrata, največkrat balkonska. Okna v vseh nadstropjih in v vseh objektih med svojo odsotnostjo dosledno zapirajte, vrata pa zaklepajte.

Vrednih predmetov ne hranite na vidnem mestu, saj tam privlačijo tatove. Pospravite jih in hranite na varnem. Prav tako bodite previdni pri objavah na družbenih omrežjih. Ne hvalite se z vrednimi stvarmi ne na družbenih omrežjih ne pred drugimi. Pospravite tudi dvorišča. Nezavarovani predmeti na dvorišču, kot so vozila, kolesa, orodje, so lahek plen za storilce. Pospravite jih in ustrezno zavarujte.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.