Slovenija > Črna kronika
1931 ogledov

V bankah kriminalistične preiskave

banka NLB Anže Petkovšek
Policija v nekaterih bankah po državi danes izvaja hišne preiskave.

Kriminalisti SKP PU Ljubljana izvajajo preko 20 hišnih in osebnih preiskav na območjih PU Ljubljana, PU Koper in PU Kranj. Preiskave opravljajo tako pri fizičnih kot tudi pravnih osebah. Na terenu je več kot 100 kriminalistov in policistov. 

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, se hišne preiskave izvajajo zaradi zbiranja dokazov za potrjevanje utemeljenega suma storitve več korupcijskih kaznivih dejanj. Pet ljudi je v pridržanju. 

V NLB sami prijavili sum kaznivih dejanj

Policisti preiskave izvajajo na lokacijah bank NLB, neuradno tudi v nekaterih drugih bankah. Kot so povedali v NLB, preiskave potekajo na njihovo prijavo zaradi sumov kaznivih dejanj, ki naj bi jih organizirana kriminalna združba izvajala na škodo NLB in nekaterih drugih bank.

NLB je pred nekaj meseci zaznala nenavadno poslovanje pri nekaterih strankah in zadevo predala policiji, so povedali v NLB. "Današnje preiskave so plod naše prijave. NLB s policijo še naprej v celoti sodeluje s ciljem, da bo preiskava uspešno zaključena, kar je tudi v interesu banke," so dodali.

Neuradno naj bi preiskave potekale še v poslovalnicah Abanke, Unicredit banke Slovenija, Addiko Bank, Banke Sparkasse ter v Lonu in Delavski hranilnici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:13 12.junij 2018.

    Ejej.....kje ste bili ko so kradli MILIJARDE ? Le vkup ,le vkup uboga gmajna ..............

  • kapibara 14:25 11.junij 2018.

    Čak nlb sam prijavil-a kaznivo dejanje.. kaj se je pa zamenjalo v banki, razen datuma ??