Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

V BiH se urijo še trije Slovenci

Pri bošnjaškem imamu Bilalu Bosniću, ki naj bi rekrutiral borce za teroristično skupino Islamska država (IS) v Siriji in Iraku se urijo še najmanj trije slovenski državljani.

Planet TV je poročal, da se poleg dveh Slovencev, o katerih smo že pisali, v Bosni in Hercegovini urijo še najmanj trije slovenski državljani.

Kot je za Planet TV povedal bošnjaški urednik in novinar Federalne TV Avdo Avdić, so bili na Bosnićevem posestvu v kraju Bužim v okolici Bihaća ob Roku Žavbiju in Boštjanu Skubicu, ki sta že bila v Siriji, še Jure Korelec, Rok Šogorič in Matevž Cvetković. Bili naj bi tudi pod nadzorom Bosnića, ki je bil sicer v začetku septembra v BiH aretiran v protiteroristični operaciji Damask.

Pomemben člen Čelaković

Pomembno vlogo pri rekrutiranju borcev za IS v Sloveniji naj bi imel tudi Senad Čelaković, ki je pogosto obiskoval Slovenijo, je še povedal bošnjaški novinar. Čelaković naj bi se sicer aretaciji v operaciji Damask izognil.

Čelakoviću pa naj bi bil nadrejen Nusret Imamović, ki naj bi bil zadolžen za to, da določi, kdo se bo boril v kateri enoti v silah IS v Siriji oz. v Iraku. Kot je še povedal bošnjaški novinar, ga je ameriški State Department ravno danes uvrstil na črni seznam najbolj nevarnih teroristov na območju Evrope.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 08:24 26.september 2014.

    Vsi ki se gredo boriti na stran ISLI-ja avtomatsko postanejo sovražni vojaki svojI državI , kajti tudi SLO je na strani USA. Tu ne gre več za terorizem , ampak vojno dezerterstvo , kajti vsak državljan , ima dolžnost braniti ...prikaži več svojo državo , ne pa je napadati. Ne vem kaj čakajo sodni organi , kajti za sprožitev postopkov na sodiščih , ni potrebna njihova ne aretacija ne njihova navzočnost. Sodi se jim v odsotnosti, kjer pa njihova prisotnost sploh ni pomembna, kajti napadli ali pripravljajo se napasti lastno državo !Ker je situacija enaka vojnim razmeram in je SLO v vojni z ISLI-jem , pomeni ,da so sodbe lahko samo smrtna kazen oziroma kot nadomestek 40 let. Pred vojnim sodiščem taka razprava ne traja dalj od 10 minut !

  • depresija 21:59 25.september 2014.

    Tolk o tem, da se je treba bat tistih 'od dol'..

  • maresem 21:37 25.september 2014.

    Kmalu bodo še pogrešali Mladića v BIH.