Slovenija > Črna kronika
257 ogledov

V BiH ubili preprodajalca drog iz Slovenije

Pištola EPA
V Banjaluki je doslej še neznani storilec s strelnim orožjem ubil33-letnega slovenskega državljana. Šlo naj bi za starega znanca policije, ki je preprodajal drogo.

Kot poročajo bosansko-hercegovski mediji, je bil 33-letni slovenski državljan Nebojša Čubrilović ubit na dvorišču luksuzne vile v Banjaluki, v kateri je živel kot podnajemnik. Neznanec je vanj izstrelil kar deset nabojev, štirje so ga zadeli v hrbet. Policija umor še preiskuje.

Kot poroča časnik Delo, so Čubrilovića nazadnje v Sloveniji obsodili aprila lani med postopkom, v katerem se je na zatožni klopi znašel tudi ropar sefov SKB Dejan Vidmar. Osmerico obtoženih so v tem primeru za trgovino s kokainom v hudodelski združbi obsodili na skupaj 56 let zapora, sam Čubrilović pa je bil obsojen na dve leti in šest mesecev zapora.

Umorjeni je bil tudi med osumljenci, ki jih je policija julija prijela ob razbitju združbe preprodajalcev kokaina in heroina. Čubrilović pa je bil v tem primeru za slovenske organe nedosegljiv. Kot je Menegalija pojasnil za Delo, so ga sicer v BiH prijeli, a so ga, ker ima tudi bosansko državljanstvo, po postopku pri preiskovalnem sodniku izpustili na prostost.

Komentarjev 6
  • francl12 19:49 03.oktober 2015.

    Hvala izršitelju, saj je revnim davkoplačevalcem v usrani alpski državi prihranil nekaj denarja! Vsaj ne bo potrebno plačevati sodnih mlinov za ta proces, da bi sodili Slovencu na IĆ!!! Temu se reče hitro sodišče, ki deluje učinkovito!!!

  • Žvižgač 18:14 03.oktober 2015.

    Je vsaj nekdo pokazal, da je učinkovitejši od slovenskega sodstva in nam prihranil proračunski denar. Čestitke, čim več takih, da počistijo tako drhal. Čarls Bronson

  • romy 18:14 03.oktober 2015.

    Hvala za takšne Slovence-kar pobijajte se,to ni nič novega...