Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

V Bohinju katastrofa za turizem

požar hotel Jezero Andraž Sodja
Požar, ki je v četrtek popoldne zajel Hotel Jezero v Bohinju, so pozno zvečer po navedbah vodje intervencije Silva Režka pogasili, postavili pa so požarno stražo. Ko bodo razmere ustrezne, bodo začeli preiskavo, ki bo pokazala vzrok požara in tudi višino škode. Ta bo po prvih ocenah vodstva hotela milijonska.

Hotel ima dva trakta, en trakt je v celoti nepoškodovan, v drugem traktu pa je bil mansardni del v požaru večinoma uničen, je za povedal Režek. Gašenje jim je oteževal močan veter pa tudi mraz, zaradi katerega je voda med gašenjem zmrzovala. Prav voda, ki so jo uporabili za gašenje, je v določeni meri poškodovala tudi nižje etaže hotela. Po Režkovih besedah so večkrat pregledali hotel in ugotovili, da so delo dobro opravili.

požar hotel Jezero | Avtor: Andraž Sodja Andraž Sodja
Direktorica hotela Polonca Noč je v četrtek dejala, da je zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Gostom so našli prenočitev v bližnjih hotelih, nekateri pa so odšli. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

požar hotel Jezero | Avtor: Bralec Dejan Bralec Dejan
Z območja požara so evakuirali več kot 100 oseb. Požar so gasili 203 gasilci, po podatkih policije je bilo v intervencijo vključeno večje število policistov in kriminalistov, pa tudi civilna zaščita.

Hotel Jezero, ki ima 71 sob in pet hotelskih apartmajev, restavraciji in kavarno, konferenčni dvorani ter notranji bazen, je bil nazadnje celovito obnovljen leta 2008. V hotel pa so sicer stalno vlagali in ga tudi zavarovali. Kot je povedal eden od zaposlenih, so ravno danes pričakovali prihod večje skupine gostov, ki bi zmogljivosti praktično zapolnila.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 4
  • jakec1575 11:39 06.januar 2017.

    Vsi novi cigareti se samougasnejo. razen zvitih iz tobaka.

  • tecumseh_1975 09:35 06.januar 2017.

    prezadolžen lastnik in zavarovan hotel? Hm...

  • smejka 09:35 06.januar 2017.

    Počakajmo na izsledke in potem pametujmo.Škoda je nastala in to ne majhna.Pomembno je, da ni žrtev in poškodovanih.