Slovenija > Črna kronika
5370 ogledov

V bolnišnici grozil z nožem

nož
Medicinsko osebje v hudem strahu.

Na Okrajnem sodišču v Novi Gorici se je danes z izrekom sodbe zaključilo sojenje Elvisu Ramadaniju, ki je po mnenju sodišča kriv napada z nožem v šempetrski bolnišnici letošnjega 16. septembra. Sodnik Jernej Kovše je sklenil, da je obtoženi kriv in mu izrekel osem mesecev zaporne kazni ter odpravil pripor.

Do pravnomočnosti sodbe bo lahko tako počakal na prostosti. Sodnik je namreč upošteval, da se je Ramadani opravičil prizadetim ob njegovih grožnjah z nožem ter ob tem tudi obljubil, da česa podobnega ne bo več storil.

Sodnikova odločitev o zaporni kazni za obtoženega je temeljila tudi na tem, da to ni bil prvi kazenski postopek za tovrstna dejanja.

Slovenija 16.12.2013 pacienti, zdravstvo, pomoc, oddelek Ortopedske klinike UKC Šempetrska bolnišnica Slovenija Na intenzivnem oddelku grozil z nožem, medicinske sestre bežale skozi okno

Tožilka je za Ramadanija sicer zahtevala deset mesecev zaporne kazni, pri tem pa izpostavila predvsem strah, ki so ga doživljali oškodovanci - medicinsko osebje in bolniki. Prič, ki so spremljale dogajanje v bolnišnici in ga pred sodiščem tudi opisale, je bilo dovolj, med njimi pa so bili tako osebje bolnišnice - zdravnika, medicinske sestre in administrativno osebje - kot tudi bolniki.

Zagovornica obtoženega Lidija Košutnik pa je predlagala oprostilno sodbo, saj po njenem mnenju niso bili dovolj natančno oziroma s polno gotovostjo dokazani očitki, da je s svojimi dejanji oškodovance spravil v podrejeni položaj. Predlagala je tudi odpravo pripora.

Sodnik njenih argumentov ni upošteval, prepričan je bil, da je Ramadani z grožnjami in neposrednim napadom na življenje in telo oškodovance spravil v podrejeni položaj. Vendar pa ga je oprostil plačila stroškov postopka.

Na sobotni večer 16. septembra je v šempetrski bolnišnici Ramadani razgrajal in zaposlenim grozil z nožem. Ker se po prihodu policistov ni umiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odvzeli prostost.

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • dd 12:59 18.november 2017.

  Kolikor vem, je z nožem grozil, ker mu zaposleni na urgenci niso hoteli povedati na kateri oddelek v bolnici so poslali njegovega poškodovanega brata. Zakaj ne, to vejo le sami. Kaj takega bi nekoliko razburilo vsakega, če pa je človek...

 • Avatar Leon
  Leon 20:01 16.november 2017.

  Ob takšni aroganci zdravnikov in stanju kot je na LJ pediatriji se primeri lahko ponovijo . Sicer pa ko izgubiš najdražjega ,nimaš več kaj izgubiti !

 • mph 19:17 16.november 2017.

  Ah, če je obljubil, da se bo popravil, da ne bo več lump, potem pa naj mu bo.