Slovenija > Črna kronika
345 ogledov

V čelnem trčenju umrl voznik avtomobila

Policija Gregor Prebil
V prometni nesreči, ki se je zgodila zjutraj zgodila na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico zunaj naselja Cirkovce, je umrl voznik avtomobila.

Nesreča se je zgodila ob 7.45 na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico, izven naselja Cirkovce. Voznik avtomobila je čelno trčil s tovornim vozilom za prevoz perutnine. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča. 

Na kraju so posredovali gasilci, ki so morali voznika osebnega avtomobila s tehničnim posegom rešiti iz vozila. Reševalci in zdravnica so mu na kraju nudili pomoč, vendar je ob 9.18 na kraju prometne nesreče umrl. 

"Izven naselja Cirkovce, na ravnem delu ceste, je iz do sedaj še neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal voznik tovornega vozila. Prišlo je do čelnega trčenja, po katerem je obe vozili odbilo izven vozišča na polje, kjer sta se ustavili," je povedal pomočnik komnadirja Postaje prometne policije Maribor Vojko Bevk.

Zakaj točno je okoli 50 let stari voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, še ni znano. Morebitno preveliko hitrost vožnje, ki je v preteklosti že večkrat botrovala nesrečam na tej cesti, policija zaenkrat izključuje. "Nobenega razloga ni, da bi ugotavljali hitrost," je povedal Bevk.

Na kraju je tudi večje število poginulih in ranjenih piščancev. Na vozilu jih je bilo naloženih okoli 3.000. Pristojne službe so bile o tem obveščene. 

Policija še opravlja ogled kraja prometne nesreče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:23 28.februar 2020.

    Na živce mi gre , ker ne poveste , koliko je do tega momenta mrtvih na SLO cestah !