Slovenija > Črna kronika
1217 ogledov

V četrtek dva napada na policiste

Policijska ura Profimedia
V četrtek so policisti obravnavali dva napada na uradno osebo.

V okolici Novega mesta je udeleženec med postopkom policista čez ograjo z roko udaril v glavo. V Ljubljani pa sta policista ustavila osebno vozilo, med postopkom sta iz njega izstopila sopotnika iz se postopku fizično uprla. Prvi je policista udaril, drugi pa drugega policista brcnil.

V postopku v Ljubljani je bil en policist lažje poškodovan. Policista sta 52- in 53-letnika obvladala, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Med obvladovanjem osumljenih sta do policistov prostopila še dva občana, ki sta na policista vpila in ju žalila. Enega, ki je bil pod vplivom alkohola, so pridržali do streznitve. Policisti so jima izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V okolici Novega mesta pa se je napad na policista zgodil, ko so policisti nekaj pred 10. uro zvečer intervenirali zaradi prijave glasne glasbe. Na kraju so ugotovili dve kršitvi javnega reda in miru s predvajanjem glasne glasbe iz zvočnikov. Med postopkom je eden od udeležencev skupine, ki je praznovala rojstni dan, z roko čez ograjo policista, ki je opravljal razgovore o kršitvi, udaril v glavo in se nato v zavetju ograje in drugih oseb skril.

Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi napada na uradno osebo, ko je ta opravljal postopek zaradi kršenja javnega reda in miru. Zagrožena je zaporna kazen od pol leta do treh let zapora.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
 • Anion6anion 18:43 30.april 2021.

  Ljudem je dovolj represije!

 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 11:35 30.april 2021.

  Nasilje nikoli ne vodi v nič dobrega, vendar kar daješ to dobiš. In policija že več kot eno leto pridno daje diktatorjem moč, da zahebava narod. Narod je pa že na tankem z živci, tempirana bomba.

 • Avatar Leon
  Leon 11:18 30.april 2021.

  Kdor seje veter bo žel vihar.