Slovenija > Črna kronika
7225 ogledov

V dolino so ga prepeljali mrtvega

vojaški helikopter Saša Despot
Reševalci so lahko ponesrečenega planinca le še prepeljali v dolino.

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da so tolminski gorski reševalci dopoldan našli od včeraj pogrešanega 52-letnega planinca, doma iz okolice Tolmina.

Kot so sporočili policisti, so jih o pogrešanem obvestili danes zjutraj. Policijska patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da se je pogrešani prejšnji dan odpravil v hribe in se zvečer ni vrnil domov. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je patrulja ugotovila, da je eden od planincev okoli 200 metrov globoko v globeli med Žabijskim kukom (1844 m) in Voglom na strani planine Razor opazil negibno človeško telo.

Aktiviran je bil pripadnik gorske enote posebne policijske enote PU Nova Gorica in pripadniki GRS Tolmin, ki so na kraj nesreče odleteli z vojaškim helikopterjem.

Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je nesrečni planinec zdrsnil in drsel po strmem pobočju okoli 200 metrov, kjer je nato obstal v globeli na strani planine Razor. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

Truplo nesrečnega planinca je bilo z vojaškim helikopterjem prepeljano v dolino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 15:52 12.januar 2020.

    Prelepi dnevi za zimske ture. Žal, se je za tega planinca tura končala tragično. Sožalje domačim, prijateljem, sodelavcem, sovaščanom ...