Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

V dveh urah nasedlo šest jadrnic

Zadar (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
V razmiku samo dveh ur je včeraj zvečer na Kornatih nasedlo kar šest jadrnic, eni pa se je pokvaril motor. Poškodovanih ni bilo.

Prvi klic na pomoč je regionalni center za zaščito in reševanje v Šibeniku dobil ob 19.20 z devetmetrske jadrnice, ki se je zaradi slabega vremena nagnila na bok in nasedla v zalivu Pilizela na otoku Žut. Dva človeka je s plovila rešila pomorska policija in ju prepeljala na kopno. Za jadrnico bo moral poskrbeti lastnik.

Ob 19.40 so reševalci prejeli klic na pomoč z jadrnice, ki se ji je pokvaril motor pred zalivom Koromačno na otoku Žir. Pomorska policija je jadrnico odvlekla na obalo, a je zaradi prevelikih poškodb trupa potonila. Le dve minuti pozneje je na otoku Kakan zaradi slabega vremena nasedla ladja s petimi češkimi državljani. Poškodovanih ni bilo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Okoli 9.30 zvečer so na pomoč poklicale še štiri jadrnice. Dve iz zaliva Strunac na otoku Žut, ena iz zaliva Zečnja na istem otoku ter ena iz zaliva Miklavica na otoku Žir.

Ranjenih ni bilo na nobenem plovilu, bodo pa lastniki jadrnic morali kar nekaj denarja odšteti za stroške vleke plovil.

Precej škode tudi v Zagrebu
Včerajšnje nevihte so povzročile precej škode tudi na kopnem. Zaradi deževja so bile poplavljene številne kleti in ceste v Zagrebu ter Samoboru. Gasilci so danes črpali vodo iz 85 hiš. Najbolj kritično je v središču Zagreba. Po podatkih policije je včeraj poplavilo 17 stanovanj.

V Istri je veter lomil drevesa, orkanska burja pa je pregnala goste zadrske plaže. V bližini Paga so morali reševati dva hrvaška državljana z manjšega čolna, v bližini otoka Kaprije pa je pomoč v čolnu potrebovalo pet čeških državljanov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.