Slovenija > Črna kronika
5502 ogledov

Tragičen dan na naših cestah

Profimedia
V dveh prometnih nesrečah sta umrla dva voznika osebnih vozil.

Nekaj po 12. uri je do hude prometne nesreče prišlo na cestu med Hotičem in Litijo. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Voznik, ki je vozil v smeri Litije, je pri Zgornjem Logu zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno in trčil v robnik, nato pa še v odbojno ograjo. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je na nasprotni strani ceste ponovno trčilo v odbojno ograjo, nato pa na nasprotni strani ceste v kombi voznika, ki je pravilno vozil v smeri Hotiča, ter nato še v podporni zid železniške proge.

23-letnik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Udeleženi 38-letni voznik kombija je bil lažje poškodovan. Policisti so opravili ogled, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Voznik umrl, sopotnik poškodovan

Nekaj pred 19. uro se je na območju Doropolja - Planina pri Sevnici v občini Šentjur zgodila hujša prometna nesreča. Na kraj so bili napoteni policisti, reševalci in gasilci. "Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je telesno poškodovan," so sporočili s PU Celje. 

Ogled kraja nesreče še poteka, več podrobnosti bo znanih jutri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 06:42 19.januar 2022.

    Vprašanje je glede uspešnosti dela policije ! Premalo so prisotni na cestah in preveč pred parlamentom .

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:32 18.januar 2022.

    In tega 38- letnika, ki je peljal tako kot je treba, bo ta nesreča preganjala do konca življenje. In zaradi lastne objestnosti je življenje izgubil mlad fant.