Slovenija > Črna kronika
10587 ogledov

V hudi prometni nesreči umrl motorist

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
V prometni nesreči je življenje izgubil 22-letnik.

V nesreči, ki se je zgodila nekaj pred 15. uri, je 22-letni voznik motornega kolesa iz Kopra izgubil življenje. Po prehitevanju osebnega vozila po cesti iz smeri Rižane proti Črnemu Kalu se je voznik motornega kolesa pravilno vrnil na vozni pas pred osebni avtomobil in nadaljeval z vožnjo, a je po besedah višjega samostojnega policijskega inšpektorja Dimitrija Marušiča nato iz neznanega razloga zapeljal v levo in trčil v osebni avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Po trčenju je voznika in motorno kolo odbilo nazaj, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki ga je pred tem prehiteval.

Poškodbe so bile za voznika motornega kolesa prehude in je na kraju nesreče umrl.

V teh prazničnih dneh je to že druga smrtna nesreča motorista. Policisti udeležence v prometu zato pozivajo k doslednemu upoštevanju prometnih pravil in izogibanju nevarnim situacijam. Predvsem za motoriste velja, da njihove sposobnosti še niso na nivoju iz preteklega leta in je treba biti ob nabiranju prvih kilometrov zato izjemno previden. Asfalt je tudi še hladen hladen, ponekod je še pesek od zimskega posipa, možne so tudi poškodbe vozišča.

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:29 03.april 2018.

    Kultura voznikov je osnovno načelo udeležencev v prometu ,ki pa ga žal ne pridobijo v avto šolah kot prvi stopnici na njihovi poti . Torej prevetrite in posodobite avto šole in agencije ,ki delujejo v ta namen .

  • Avatar skeptik
    skeptik 20:51 02.april 2018.

    Se je že začelo.... Škoda mladega fanta in vseh, ki trpijo to izgubo. R.I.P.