Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V Izoli odnesla 70 tisočakov, ropala tudi v Kranjski Gori

Rop banke PU Koper
Italijana, ki so ju policisti prijeli potem ko sta nasilno oropala eno izmed izolskih bančnih poslovalnic, sta v Sloveniji ropala že prej.

Italijanska roparja sta sredi meseca oropala izolsko poslovalnico Nove ljubljanske banke. 58- in 48-letna roparja sta najprej nekaj dni opazovala poslovalnico in njene uslužbenke, nato pa v ponedeljek, 16. februarja, vstopila pri službenem vhodu. Uslužbenke sta ustrahovala s pištolo in nožem, jih obrcala in od njih izsilila večjo vsoto denarja; šlo naj bi za okrog 70 tisoč evrov.

Da se v poslovalnici dogaja nekaj neobičajnega, je opazil domačin, ki je poklical policiste; s hitro akcijo so Italijana ujeli in ju pridržali. Med drugim so v akciji uporabili tudi orožje, vendar le za opozorilni strel. 

Izkazalo se je, da to ni bil prvi rop italijanske roparske dvojice v Sloveniji.

Gorenjskim policistom ušla

Konec januarja sta namreč na podoben način oropala tudi banko v Kranjski Gori. V poslovalnico sta vstopila zjutraj, s pištolo grozila uslužbenkam in na podlagi groženj od njih izsilila denar.

Odpeljala sta sez avtomobilom alfa romeo giulietta; najprej proti Ratečam, nato proti Italiji. Takrat jih policisti niso izsledili. Vprašanje je, če bi jih uspeli tudi po njunem izolskem ropu, če k temu ne bi pripomogel občan, ki ju je naznanil policiji.

Roparja sta trenutno v priporu; slovenske oblasti so med preverjanjem v Italiji ugotovile, da sta oba že kaznovana zaradi različnih premoženjskih kaznivih dejanj. 

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:18 14.marec 2015.

    Če sta "najprej"ušla proti Ratečam,to pomeni,da sta bila na isti poti tudi proti Italiji.Tko,kot je napisano zgoraj se razume,kot,da sta spremenila smer in uporabila dve poti.striček GOOGLE ve vse,njegovi zemljevidi pa so zelo čitljivi,tako,da bi lahko avtor članka to preveril in napisal.