Slovenija > Črna kronika
1569 ogledov

V kombiju prevažal 34 tujcev

bel kombi
1/2
PU Novo mesto
Preden so ga ustavili policisti, jih je izpustil, da so se razbežali po gozdu.

V petek zjutraj so v Podbočju policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Tovorni del kombiniranega vozila je bil, ko so ga ustavili, prazen, a so policisti v bližnjem gozdu kmalu izsledili 34 tujcev, ki jih je voznik, malo preden so ga ustavili, izpustil iz kombija. 

Tujci so bili v slabem stanju in dehidrirani. Enega od njih so morali reševalci zaradi slabega zdravstvenega stanja odpeljati v bolnišnico. 

bel kombi | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Policisti so 46-letnemu vozniku kombija in 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. Voznika kombija so ovadili zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, voznika osebnega  avtomobila pa zaradi nudenja pomoči. S kazensko ovadbo so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. 

Tujce, državljane Pakistana, Iraka, Irana in Somalije, so po oskrbi in opravljenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.   

Voznikoma, ki sta nezakonito prevažala tujce čez mejo, grozi kazen do petih let zapora in denarna kazen. V primeru, da ta oseba ogroža varnost ali zdravje ljudi, pa se lahko kaznuje z zaporom od enega do osmih let in z denarno kaznijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 15:42 23.julij 2018.

    Pa saj je bil dober, spustu jih na zrak, v naravo.. pa kva ga zdej jebejo..

  • Avatar čavez
    čavez 12:53 23.julij 2018.

    Slab avto se ga ne da hermetično zapret,uhaja zrak.