Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

V Kranjski Gori poškodovana dva smučarja

gorenjska 14.02.08 sedeznica, zicnica, smucarji, sneg, Kranjska Gora, smucisce; Saša Despot
Na smučišču v Kranjski Gori sta se zgodili dve nesreči, v katerih je moral posredovati reševalni helikopter.

Okoli 11. ure sta na smučišču Mojca II za hotelom Larix v Kranjski Gori trčila dva smučarja. "En smučar je telesno poškodovan in sumijo, da je utrpel hude poškodbe. Odpeljali so ga s helikopterjem v jeseniško bolnišnico. Drugi smučar jo je odnesel brez poškodb," je povedal Bojan Kos, predstavnik kranjske policijske uprave.

Nesrečo je povzročila smučarka, stara med 8 in 10 leti, ki je trčila v starejšega smučarja. Slednji je huje telesno poškodovan, smučarka pa se po nesreči ni ustavila ter je smučala naprej. Oba smučarja sta nosila čelado.

Neznana smučarka je bila oblečena v vijolično bundo, moški, ki je smučal ob njej, pa v črno bundo. Policija naproša vse, ki imajo kakršnekoli informacije o nesreči, naj pokličejo najbližjo policijsko postajo ali telefonsko številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080 12 00.

Helikopter vedno na razpolago

"Smučarja sta bila za nesrečo bila kriva sama. Na smučišču imamo na razpolago helikopter, ki nam ga da ministrstvo za notranje zadeve in se ga poslužujemo," pa je povedala Klavdija Gomboc iz omenjenega smučišča.

Nesreča se je zgodila na urejeni progi, med reševanjem pa je bil del proge zaprt. "Nadzorniki in reševalci v času posredovanja helikopterja ustrezno zaprejo in zavarujejo tisti del smučišča. To so rutinske reševalne akcije, za katere so naši zaposleni na smučišču usposobljeni," je še povedala Gombočeva.

Zlomil si je nogo

Nekaj minut kasneje pa se je na istem smučišču poškodoval še en smučar. Med smučanjem je namreč padel in si zlomil nogo. Tudi njega so s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:31 25.februar 2014.

    Kaj ima star dedec smučati na Mojci !! Za nesrečo je kriv lastnik žićnice , ki je dedca spustil na sidro !In če pogledaš , vidiš da na MOjci ki je OTROŠKA ŽIĆNICA , ne smučajo otroci ampak zaradi brezbrižnosti ...prikaži več upravljalca je ona postala ZAČETNIŠKA proga , kar pa ni prav , čeprav je tu prišlo ravno do obratne situacije.