Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

V Ljubljani izginilo 380 ton sladkorja

sladkor Shutterstock
Tudi to se dogaja. Iz skladišča v Ljubljani v nekaj mesecih ukradli kar za 380 ton sladkorja.

Kriminalisti PU Ljubljana so v začetku meseca obravnavali kaznivo dejanje poneverbe. Na podlagi prijave oškodovane gospodarske družbe so ugotovili, da je bilo iz skladišča ljubljanskega podjetja, ki se ukvarja s skladiščenjem blaga, od septembra do decembra letos odtujenega preko 380 ton sladkorja v skupni vrednosti preko 250.000 evrov.

V predkazenskem postopku je bilo opravljenih šest hišnih preiskav, v katerih so policisti zasegli različno dokumentacijo ter opravili večje število razgovorov. Policisti so prišli do zaključka, da so pri izvršitvi kaznivega dejanja sodelovali trije osumljenci, od katerih je bil eden zaposlen v oškodovanem podjetju.

S poznavanjem sistema dela v podjetju je v povezavi s drugima osumljencema organiziral odtujitev sladkorja, skladiščenje na drugi lokaciji in nadaljnjo distribucijo.

Našli so le dobro petino

Pri preiskavi je bilo odkrito in zaseženo okoli 70 ton odtujenega sladkorja. Osumljeno trojko je preiskovalni sodnik zaslišal in jih nato izpustil, čaka pa jih seveda še sojenje. Za kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.