Slovenija > Črna kronika
93 ogledov

V Ljubljani velika iskalna akcija. Bodo našli Klemna Jakliča?

iskalna akcija
1/11
Saša Despot
Svojci, prijatelji in sošolci z Gimnazije Moste množično iščejo 18-letnega Klemna Jakliča. V akciji sodelujejo tudi policija in gasilci.

Iskalna akcija se je začela ob 15. 30 uri, v njej pa sodeluje več kot sto ljudi. 

Sedem skupin preiskuje sedem območij

Klemen je bil nazadnje opažen pri Zoisovi piramidi pri Ljubljanici, malo pred Prulami pri pekarni. Na podlagi tega podatka so organizatorji iskalne akcije v sodelovanju s policijo pripravili zemljevid sedmih območij na Prulah in na Trnovem. Pri iskanju so e tako razdelili v sedem skupin. 

Vsako skupino spremlja en policist, ki koordinira in sporoča nove informacije naprej. Ali je kdo Klemna videl, sprašujejo po hišah, blokih, lokalih, trgovinah ... Če bo možno, bodo preverjali tudi kleti in območja, kjer bi lahko ležal. 

Pri iskanju sodelujejo tudi gasilci, ki so se s čolnom spustili v reko, prav tako pregledujejo nabrežje Ljubljanice

Je Klemen moški v Ljubljanici?

V Ljubljani so prav tako nalepili plakate z obvestilom o iskanju in možnostjo povezave z moškim, ki so ga videli plavati v Ljubljanici. V noči, ko je izginil Klemen, je namreč  očividec v Ljubjanici na Prulah nekaj pred četro videl moškega, ki je skušal izplavati. Moškega še niso našli. Ali bi šlo lahko za Klemna, na policiji še ugotavljajo. "Povezanosti teh dveh primerov ta trenutek ne moremo potrditi, se pa bodo v okviru iskanja obeh oseb preverjale tudi te možnosti," pojasnjuje Nataša Pučko iz policijske uprave Ljubljana. 



 

 

Komentarjev 1