Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

V Mariboru priprli šest oseb

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Zaradi suma lažnega stečaja kriminalisti opravili pet hišnih preiskav.

Mariborski kriminalisti obravnavajo sum kaznive storitve lažnega stečaja, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Opravili so pet hišnih preiskav in odvzeli prostost šestim osebam.

"Zadeva je v fazi predkazenskega postopka, zaradi česar več podatkov zaenkrat ne moremo sporočiti," pravi višji policijski inšpektor Bojan Kitel. 

Po poročanju Večera kriminalisti preiskujejo stečaj Montavarja metalna nova zaradi katerega je prišlo do oškodovanja upnikov. Nekdanji lastnik Montavarja je Gorana Mladenović, ki naj bi ga, glede na neuradne informacije Večera, policija tudi pridržala.

Po poročanju Večera je mariborski Montavar (v stečajni postopek se je začel junija 2013), v katerem je delalo okoli 630 ljudi, propadel predvsem zaradi zgrešenega nakupa sarajevskih Bosnaputev. K temu naj bi ga bila napeljala organizirana naveza bankirjev iz vrha NLB in njihovih poslovnih partnerjev.

 Podjetje naj bi bilo žrtev skupnega načrta združbe nekaterih bančnikov in poslovneža Samida Osmanovića, ki naj bi bili s posojilom za nakup prenapihnjenih Bosnaputev na Monatavar prevalili za 30 milijonov evrov denarja. Ti naj bi izginili v transakcijah med NLB in Osmanovićem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • dragec 15:24 15.maj 2015.

    Mirkec, Mirkec, spet si se obnašal mal nacionalistično in ksenofobično, ha??????