Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

V nesreči ugasnila tri življenja

nesreča, ptuj, prometna nesreča
1/3
Žurnal24 main
Na območju mariborske policijske uprave v tednu dni dve hudi prometni nesreči, ki sta skupno zahtevali šest življenj.

Prva huda nesreča se je zgodila preteklo soboto na avtocesti med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica – umrla  sta dva otroka in 70-letni voznik.

Na slovenskih cestah je letos umrlo že 48 ljudi, lani v enakem obdobju 35. Samo v zadnjih dveh tednih so ceste zahtevale 12 življenj.

Druga tragična nesreča se je zgodila včeraj, nekaj minut po osmi zvečer. Vzrok je bil nepravilno prehitevanje, žrtve so bile tri mlade, nič krive osebe.

"Nepredstavljiva je bolečina družine, ki je v včerajšnji nesreči izgubila tri otroke. Verjamem, da je v tem trenutku veliko ljudi – tudi povzročitelj –, ki bi radi zavrteli čas nazaj. Vendar časa nazaj ni mogoče zavrteti," je ob nesreči dejal generalni direktor policije Janko Goršek.

Tovornjak prehiteval tovornjak
Včeraj je 55-letni voznik tovornega avtomobila vozil od Dornave proti Ptuju in pri tem prehiteval drugo tovorno vozilo.

V tistem trenutku mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 30-letna voznica osebnega avtomobila. V čelnem trčenju sta na kraju nesreče umrli 30-letna voznica ter njena 28-letna sopotnica, njun 12-letni sopotnik pa je umrl po prevozu v Splošno bolnišnico Ptuj.

Če so že sebični do sebe, ko sedejo za volan, ko s svojo objestno vožnjo ogrožajo tudi ostale, naj pomislijo na nedolžne žrtve, kot so bile žrtve včerajšnje nesreče.
Janko Goršek, generalni direktor Policije

Nihče ne pomisli na nedolžne
Goršek meni, da se v takih trenutkih veliko udeležencev še vedno ne zaveda svoje individualne odgovornosti, ko za volan sedejo v vinjenem stanju ali ko s svojo brezobzirno in objestno vožnjo ne ogrožajo le sebe, ampak tudi druge.

"Vsak udeleženec bi se moral zavedati, da ko izgubi občutek nad tem, kaj počne na cesti, ne ogroža le sebe, pač pa predvsem tiste, ki ponavadi niso nič krivi, kot so bili včerajšnji udeleženci nesreče. Vendar takrat časa ni mogoče več zavrteti nazaj," poudarja Goršek in apelira na vse udeležence v cestnem prometu, naj opozorila jemljejo resno, upoštevajo pravila in ne precenjujejo svojih sposobnosti.

Ne upoštevajte pravil le zaradi policistov
Po besedah direktorja Policijske uprave Maribor Danijela Lorbka so v zadnjem času sicer še povečali število ukrepov na področju cestnega prometa, "vendar so kljub vsemu nastale tako hude posledice".

V prihodnjem mesecu so že prej imeli načrtovane aktivnosti, predvsem kar se tiče nadzora hitrosti in enoslednih vozil, ki jih bodo zdaj še povečali.

"Prva prioriteta PU Maribor v maju bo nadzor cestnega prometa. Že zdaj pozivam udeležence, da upoštevajo prometne predpise. Pa ne zaradi naših aktivnosti, nove zakonodaje, ampak predvsem zato, da ne bi več prihajalo do takih nesreč," sklene Lorbek.