Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

V nesreči za 45 tisoč evrov škode

Nesreča Radovljica
1/5
PU Kranj
Policija je kazensko ovadila 29-letnega Avstrijca, ki je v začetku januarja bežal pred policisti in povzročil dve prometni nesreči.

V nesreči, ki se je zgodila 3. januarja ponoči, sta se dva policista huje poškodovala, še dva pa lažje. Poginila sta tudi dva policijska psa.

Kriminalisti so zdaj zaključili preiskavo in 29-letnika kazensko ovadili, saj ga sumijo, da je storil pet kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, in sicer: napad na uradno osebo, preprečitev dela uradne osebe, dve hudi telesni poškodbi in poškodovanje tuje stvari.

Pri vsem skupaj je povzročil za 45 tisoč evrov škode. Policisti so še ugotovili, da Avstrijec v času nesreče ni bil pod vplivom alkohola ali drugih snovi, ki bi  zmanjševale njegovo sposobnost za udeležbo v prometu, vozilo pa je bilo tudi tehnično brezhibno, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Povzročitelja so po nesreči sicer premestili v psihiatrično ustanovo v Avstriji, kjer se je zdravil že v preteklosti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:36 07.februar 2013.

    Vi pa še naprej lovte norce , kot da gre za normalne , ki vam zgledajo kot zdravi in bi jim vi radi sam v začetku mal pogledal dokumente. Imate reg. tablico, po radiu se vpraša kdo ali kaj in ...prikaži večn povedo vam vse kar vas zanima, zlasti pa , da je oseba duševni bolnik. Sami ste si krivi za materialno kot tudi telesno škodo in za smrt dveh psov!. Nastavljat državne avtomobile , kot zapreke na cesti. A niste znal javiti na Jesenice , da čez AC postavijo dva šleperja , pa da norec izgubi sam življenje , ne pa vi !